• Overzicht
  • Boeken
  • Beschrijving
  • Reviews
  • Route

Tour Ski / Splitboard Georgië

  • Stel je eigen reis samen
  • Volpension, incl. transfers
  • Zwavelbaden in Tbilisi
  • Gudauri, Svaneti, Bakuriani en Goderdzi
  • Toerskiën / Splitboarden
  • Cat Skiën

 

Please wait...

Tour ski / Splitboard Georgië? Met de hoogste bergketens van Europa en een duizelingwekkende sneeuwval is Georgië misschien wel het beste land om te freeriden. Het terrein is enorm gevarieerd en keuzes zijn er in overvloed. Juist omdat er zoveel mooie plekjes zijn om te toeren. Van sidecountry in het bekende Gudauri tot backcountry in Racha en van de pistes van Svaneti tot cat skiën in Goderdzi. Je kunt zelf jouw ideale reis samenstellen en wij zorgen ervoor dat je veilig, met een lokale gids, op pad gaat.

Zoals je van ons gewend bent werken we uitsluitend met lokale partners en gidsen. Als stichting ondersteunen we toerisme in ontwikkelingslanden. Dit betekent dat jij een lokale ervaring beleeft en dat de lokale bevolking hiervan profiteert. Daarnaast helpen wij bij het opzetten van lokale initiatieven in de (winter)toerisme sector.

De tour ski en splitboard reizen zijn op aanvraag. Je kunt je als groep inschrijven maar soms hebben we ook plekken vrij bij bestaande groepen. We werken met ervaren, lokaal gecertificeerde gidsen. Bel of app met +31648729047 of stuur een mailtje naar mail@rycetravel.com. Hieronder beschrijven we de meest populaire plekken om te touren/freeriden in Georgië

Gudauri

Het grootste skigebied van Georgië is bij uitstek geschikt om te beginnen. Met 4 gondels en 10 stoeltjesliften heb je toegang tot 75 kilometer piste. Je komt makkelijk bij uitdagend sidecountry terrein maar op poederdagen kun je ook prima op de pistes terecht. De liften brengen je vanaf 2000 meter naar maximaal 3300 meter. Je kunt ervoor kiezen om in Gudauri zelf te verblijven maar het is ook mogelijk om in Stepantsminda te slapen. Vanuit dit slaperige dorpje kun je namelijk ook prachtig toeren.

Stepantsminda 

Het laatste Georgische dorpje op de Military Highway. Deze drukke weg loopt van Tbilisi naar Vladikavkaz in Rusland. Vanaf hier starten schitterende routes naar Gergeti en verder richting de machtige berg Kazbegi. De hellingen van deze 5000der zijn redelijk eenvoudig bereikbaar waardoor je unieke afdalingen kunt maken in deze regio. Er is een overnachtingsmogelijkheid in de Altihut op 3014 meter.

Racha-Lechkhumi

Een onbekende tour ski bestemming om te freeriden in Georgië. Ten noorden van Kutaisi ligt een wilde regio met legio tour mogelijkheden. Het is hier bosrijk, sneeuwrijk en gastvrij. We verblijven doorgaans in kleine guesthouses van lokale families. Het terrein ligt tussen de 1600 en 3200 meter. Onze lokale gidsen komen voornamelijk uit deze regio en ze toeren maar al te graag samen met jou op deze unieke plek.

Svaneti

De noordwestelijke regio van Georgië is ver van de hoofdstad Tbilisi. Met de auto ben je zeker 7 a 8 uur onderweg. Maar eenmaal ter plaatse word je verwend met maagdelijke poedervelden. De sneeuwval is hier het hoogst van heel Georgië en in het moderne skigebied van Tetnuldi heb je toegang tot snelle stoeltjesliften. Je hebt legio mogelijkheden naast de piste maar uiteraard kun je ook meerdere dagen toeren in dit gebied. De uitzichten zijn waanzinnig en het terrein is zeer gevarieerd. Je kunt ervoor kiezen om op Kutaisi te vliegen (met WizzAir) waardoor de transfertijd een stuk korter is.

Bakuriani

Het skigebied van Bakuriani is een heerlijke stop om makkelijk toegang te krijgen tot tree runs. Het is hier bizar rustig en zelfs een aantal dagen na een dump kun je hier nog steeds heerlijke afdalingen maken tussen de bomen. Het dorpje ontwikkelt zich snel maar je vindt er nog fantastische lokale activiteiten. Zo stapten wij in botsauto’s na het skiën en dronken we chacha (lokale schnapps) bij een klein cafeetje naast de piste. Meestal voegen we 1 of 2 dagen Bakuriani toe aan het programma als we gaan cat skiën in Goderdzi.

Goderdzi

Op het hoogste punt van de Goderdzi pas (2025 meter) ligt een oud weerstation dat is omgetoverd tot hotel. Toen het nabijgelegen skigebied Goderdzi werd gebouwd was de regering vergeten om een onderkomen te regelen voor de werknemers van Doppelmayr. In allerijl werd dit weerstation verbouwd tot een fatsoenlijk hotel voor de technici van het skigebied.

Het skigebied staat in de kinderschoenen en is op dit moment alleen voor beginners interessant. Daarom kunnen wij voor enkele dagen een Pistenbully regelen. Het betreft een Pistenbully 300 Polar met 430PK. Dit bakbeest brengt ons naar de meest afgelegen plekken van de Kleine Kaukasus. De bergen strekken zich uit van oost naar west en reiken tot boven de 3000 meter. Op nog geen 100 kilometer afstand liggen de stranden van de Zwarte Zee. De westelijke stroming brengt een recordhoeveelheid sneeuw naar de Adjara regio. Nergens in het land is de sneeuwval hoger dan in het skigebied van Goderdzi. We zitten dus gebakken (normaal gesproken).

Met een lokale lead guide ga je zoveel hellingen verkennen als mogelijk. Het terrein is ongelooflijk veelzijdig met mellow tree runs (loofbomen) en uitdagende couloirs boven de boomgrens. Door hevige sneeuw worden we soms gedwongen om op lager gelegen gedeeltes te skiën. Juist omdat het zicht daar wel goed is. In de middag lunchen we op de berg of in het weerstation. En ’s avonds turnen we het hotel om tot een bioscoop, dansvloer of restaurant. Het is maar net waar je zin in hebt.

Uiteraard kan er ook getourd worden in de omgeving van Goderdzi. Wij hebben de afgelopen jaren veel nieuwe gebieden gescout. De mooiste tocht is die naar Khikhadziri, richting de Turkse grens. Je weet zeker dat je hier niemand anders gaat tegenkomen.

Tbilisi

Jouw aankomst en vertrek is meestal in Tbilisi. Een bezoekje aan deze historische stad mag eigenlijk niet ontbreken tijdens jouw freeride trip. Het is sowieso de moeite waard om een rondwandeling te doen in de oude stad. Bovendien kun je met de gondel naar het Narikala fort en daar met de zip-line naar de botanische tuin. Als afsluiting boeken we meestal een bezoekje aan de zwavelbaden. Tbilisi betekent letterlijk (warme bron) en op de plek waar de stad is ontstaan zijn meerdere zwavelbaden. Uiteraard sluiten we hier de intensieve freeride tour af.

Tour Ski / Splitboard Georgië voor jou?

– gevorderde skiër met eigen toerski’s of splitboard
– avonturier en liefhebber van diepe sneeuw
– wintersporter die beschikt over schep, zonde, pieper en airbag

 

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tour Ski – Splitboard Georgië”