fbpx

Filter By

#RYC-SKI-SAF-GEO

Ski Safari Georgië

In het Kaukasus gebergte ligt een onvergetelijke ski safari Georgië op jou te wachten. Afdalingen met uitzicht bergen van 5000 meter, hypermoderne liften in Gudauri, maar ook wijnproeven in Tbilisi en botsauto’s in Bakuriani. Daarnaast ontmoet je de gastvrije Georgische bevolking, ski je langs een houten skischans en geniet je van heerlijke lokale gerechten

Bekijken
Gergeti Georgia
#RYC-WINTER-GEO

Avontuurlijke wintersport Georgië

In het Kaukasus gebergte ligt een onvergetelijke avontuurlijke wintersport Georgië op jou te wachten. Afdalingen met uitzicht op het Gergeti klooster, hypermoderne liften in Gudauri, maar ook een cat skiën in Goderdzi en tree runs in Bakuriani. Daarnaast ontmoet je de gastvrije Georgische bevolking, beklim je het Gergeti klooster en dompelen we ons in een zwavelbad.

Bekijken
#CAT-SKI-GEO

Cat Ski Georgië

Cat ski Georgië? In de Goderdzi vallei van Georgië valt de meeste sneeuw van de Kaukasus. Door de nabijheid van de Zwarte Zee dumpt het hier onwaarschijnlijk vaak. Dat is de reden dat we georganiseerde cat ski reizen aanbieden naar de Adjara regio in het westen van Georgië. Je overnacht in een mountain lodge op 2100 meter en hebt een waanzinnig uitzicht over de Lage Kaukasus. Deze reis biedt 5 dagen cat skiën in Goderdzi.

Bekijken

Tbilisi (თბილისი) is een stad als een labyrint. Een stad om in te dwalen. Een nevel van vergane glorie hangt rond overwoekerde binnenplaatsen van schijnbaar ineenstortende gebouwen die dan weer naast futuristische glazen bouwsels staan. Perzische badhuizen duiken op tussen kafkaiaanse sovjetblokken en duizend-en-één kerken en moskeeën. En ergens tussenin ligt een hippe wijk met organische koffie en halloumi. In Tbilisi kan je eten als een koning en raven onder een verlaten voetbalstadion. Een parel. 

Tbilisi
Mother Georgia kijkt uit over de oude stad van Tbilisi

Tbilisi: een geschiedenis

Volgens de overlevering komt de naam Tbilisi – wat “heet water” betekent – van de oude Koning Vakhtang. Op een dag ging Koning Vakhtang jagen met zijn valk in de bossen van wat nu de hoofdstad van Georgië is. Zijn valk – een statige roofvogel, z’n koning waardig – wist een grote prooi te vangen maar stortte in zijn duikvlucht in een warmwaterbron. Het water was zo heet dat Koning Vakhtangs geliefde vogel ogenblikkelijk zo dood als een pier was. Uit ontzag voor de plek en uit eerbied voor de vogel besloot de koning hier een stad te bouwen, en haar te noemen naar de warmwaterbronnen. 

Over Tbilisi kunnen we dagen en dagen spreken, maar laten we dat bewaren voor tijdens de reis. Wat valt er te beleven in deze intrigerende hoofdstad? 

Rustaveli Avenue

Een tipje van de sluier

Tbilisi ligt in het dal, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om de stad van bovenaf te bewonderen. De ruïnes van het Narikala fort bieden een mooi uitzicht.  En niet ver van het fort waakt een monumentaal standbeeld, Kartlis Deda (Moeder), over de stad. Ook Mtatsminda park

In de wijk Nutsubidze domineert sovjetarchitectuur. In Abanotubani, de oude stad, ontspannen locals en toeristen in sulfur baths, de zwavelbaden. Ga verder op urban exploring naar Laguna Vere een verlaten openluchtzwembad. Freedom Square, Rustaveli Avenue en de Samebakathedraal zijn andere populaire bezienswaardigheden. Maar in Tbilisi verdwaal je best in de straatjes, dan kom je vanzelf schatten tegen. 

Sameba kathedraal
Sameba kathedraal van Tbilisi

De Georgische keuken: genieten genieten genieten

Een noot over het eten (we doen ons best het kort en bondig te houden maar, waw, wat een keuken. Wij houden van eten. De Georgiërs houden van eten. Dat klikt, je begrijpt het wel). Lobiani, kachapuri, khinkali’s… Alles is pittig gekruid, vol van smaak en wordt weggespoeld met heerlijke wijnen van eigen bodem. Want wist je dat Georgië het oudste wijnland van Europa, en waarschijnlijk van de hele wereld is? Je merkt het, wij zijn alvast dolenthousiast.