fbpx

Filter By

#RYC-SKI-SAF-GEO

Ski Safari Georgië

In het Kaukasus gebergte ligt een onvergetelijke ski safari Georgië op jou te wachten. Afdalingen met uitzicht bergen van 5000 meter, hypermoderne liften in Gudauri, maar ook wijnproeven in Tbilisi en botsauto’s in Bakuriani. Daarnaast ontmoet je de gastvrije Georgische bevolking, ski je langs een houten skischans en geniet je van heerlijke lokale gerechten

Bekijken
Gergeti Georgia
#RYC-WINTER-GEO

Avontuurlijke wintersport Georgië

In het Kaukasus gebergte ligt een onvergetelijke avontuurlijke wintersport Georgië op jou te wachten. Afdalingen met uitzicht op het Gergeti klooster, hypermoderne liften in Gudauri, maar ook een cat skiën in Goderdzi en tree runs in Bakuriani. Daarnaast ontmoet je de gastvrije Georgische bevolking, beklim je het Gergeti klooster en dompelen we ons in een zwavelbad.

Bekijken
#RYC-BACK-FREE-GEO

Backcountry Freeride Georgië

Freeride Georgië? Met de hoogste bergketens van Europa en een duizelingwekkende sneeuwval is Georgië misschien wel het beste land om te freeriden. Het terrein is enorm gevarieerd en keuzes zijn er in overvloed. Juist omdat er zoveel mooie plekjes zijn om te toeren. Van sidecountry in het bekende Gudauri tot backcountry in Racha en van de pistes van Svaneti tot cat skiën in Goderdzi.

Bekijken

Bakuriani

Het skigebied in Bakuriani (ბაკურიანი) werd in lang vervlogen Sovjettijden opgericht als trainingsbasis voor Olympische atleten. Nu heeft het dorpje zijn Sovjetimago afgeschud en is in volle ontwikkeling. Voor uitdagende treeruns ben je hier aan het juiste adres: zelfs een paar dagen na een nieuwe sneeuwval kan je hier nog heerlijk tussen de bomen shredden.

Bakuriani
De skischans van Bakuriani

In ‘t kort

  • skigebied Bakuriani bestaat uit twee delen: Didveli en Kokhta/Kokhta Mitarbi
  • bottom lift op 1740m
  • top lift op 2702m
  • twintigtal pistes, goed voor zo’n 30 kilometer geprepareerde pistes
  • 20 liften
  • seizoen loopt van december tot maart/april 
  • treeruns à volonté 

In ‘t lang

Bakuriani ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Tbilisi en op een halfuur van het stadje Borjomi, bekend om de warmwaterbronnen en het mineraalwater. De winters zijn er streng met veel sneeuw, de zomers kort. Bakuriani is een klein gebiedje, maar heeft veel freeride opties. Het terrein is gevarieerd, met veel afdalingen tussen de bomen. 

Het dorpje ontwikkelt zich zo snel als de bliksem, maar weet gelukkig wat couleur local te behouden. Op een of andere manier beland je hier na het skiën – en na een chacha of twee, drie – in de botsauto’s. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.  

Botsauto Bakuriani

Kukushka train 

Tussen Borjomi en Bakuriani loopt de legendarische Borjomi-Kharagauli railway, een spoorweg die dateert uit 1902. De trein (nu een elektrische trein, maar tot 1967 een stoomtrein) wordt liefkozend Kukushka (wat een russisch bijnaampje voor een stoommachine is) genoemd. Leuk weetje: de trein gaat op een bepaald moment over een indrukwekkende brug, ontworpen door niemand minder dan Alexandre Gustave Eiffel! Eiffel tekende de brug in opdracht van de Romanovs (de al even legendarische Russische tsarenfamilie).  

Train Bakuriani - Borjomi