fbpx

Filter By

Gergeti Georgia
#RYC-WINTER-GEO

Avontuurlijke wintersport Georgië

In het Kaukasus gebergte ligt een onvergetelijke avontuurlijke wintersport Georgië op jou te wachten. Afdalingen met uitzicht op het Gergeti klooster, hypermoderne liften in Gudauri, maar ook een cat skiën in Goderdzi en tree runs in Bakuriani. Daarnaast ontmoet je de gastvrije Georgische bevolking, beklim je het Gergeti klooster en dompelen we ons in een zwavelbad.

Bekijken
#CAT-SKI-GEO

Cat Ski Georgië

Cat ski Georgië? In de Goderdzi vallei van Georgië valt de meeste sneeuw van de Kaukasus. Door de nabijheid van de Zwarte Zee dumpt het hier onwaarschijnlijk vaak. Dat is de reden dat we georganiseerde cat ski reizen aanbieden naar de Adjara regio in het westen van Georgië. Je overnacht in een mountain lodge op 2100 meter en hebt een waanzinnig uitzicht over de Lage Kaukasus. Deze reis biedt 5 dagen cat skiën in Goderdzi.

Bekijken
#RYC-BACK-FREE-GEO

Backcountry Freeride Georgië

Freeride Georgië? Met de hoogste bergketens van Europa en een duizelingwekkende sneeuwval is Georgië misschien wel het beste land om te freeriden. Het terrein is enorm gevarieerd en keuzes zijn er in overvloed. Juist omdat er zoveel mooie plekjes zijn om te toeren. Van sidecountry in het bekende Gudauri tot backcountry in Racha en van de pistes van Svaneti tot cat skiën in Goderdzi.

Bekijken

Goderdzi

Goderdzi is een ontdekking. Het terréín. De snééúw. Het úítzicht. 

Goderdzi ligt in de Adjara regio, te midden van de drieduizenders van de Kleine Kaukasus, en op nog geen 100 kilometer afstand van de stranden van de Zwarte Zee. De westelijke stroming brengt een recordhoeveelheid sneeuw met zich mee: nergens in Georgië valt er zó veel sneeuw als in Goderdzi. Hier zit je goed.  

Goderdzi hut

Nog niet zo heel lang geleden, viel het oog van de president op dit godvergeten stuk land. Al snel werd besloten er een nieuw en groots skigebied van te maken. Eens de bal aan het rollen was, was er geen houden meer aan. Alleen was de regering vergeten een onderkomen te regelen voor de werkmannen en technici. In allerijl werd het oude weerstation op het hoogste punt van de Goderdzi Pas dan maar omgebouwd tot hotel. Gelukkig voor ons, want overnachten doe je nergens beter dan op de top van een berg.

Het skigebied zelf is in volle ontwikkeling, maar staat op dit moment nog in de kinderschoenen. Alleen voor beginners interessant dus. Gelukkig bestaat er zoiets als een Pistenbully. Dit bakbeest brengt je naar alle uithoeken en pieken van het gebied. Het terrein is ongelooflijk veelzijdig met mellow tree runs (afdalingen tussen de loofbomen) en uitdagende couloirs boven de boomgrens. 

Goderdzi, een stukje Sahara in Georgië

De Sirocco, een wervelende, droge en woeste Sub-Saharaanse wind, bracht in maart 2018 een stukje van de woestijn naar Goderdzi. Het zand in de wind zorgde voor een gele regen, die op zijn beurt de sneeuw roze kleurde. Skiërs en snowboarders vertelden over een zanderige smaak in de mond. 

Goderdzi pas
In mei gaat de Goderdzi pas pas open. Sneeuw ligt er zelfs dan nog in overvloed