fbpx

Filter By

#RYC-SKI-SAF-GEO

Ski Safari Georgië

In het Kaukasus gebergte ligt een onvergetelijke ski safari Georgië op jou te wachten. Afdalingen met uitzicht bergen van 5000 meter, hypermoderne liften in Gudauri, maar ook wijnproeven in Tbilisi en botsauto’s in Bakuriani. Daarnaast ontmoet je de gastvrije Georgische bevolking, ski je langs een houten skischans en geniet je van heerlijke lokale gerechten

Bekijken
Gergeti Georgia
#RYC-WINTER-GEO

Avontuurlijke wintersport Georgië

In het Kaukasus gebergte ligt een onvergetelijke avontuurlijke wintersport Georgië op jou te wachten. Afdalingen met uitzicht op het Gergeti klooster, hypermoderne liften in Gudauri, maar ook een cat skiën in Goderdzi en tree runs in Bakuriani. Daarnaast ontmoet je de gastvrije Georgische bevolking, beklim je het Gergeti klooster en dompelen we ons in een zwavelbad.

Bekijken
#RYC-BACK-FREE-GEO

Backcountry Freeride Georgië

Freeride Georgië? Met de hoogste bergketens van Europa en een duizelingwekkende sneeuwval is Georgië misschien wel het beste land om te freeriden. Het terrein is enorm gevarieerd en keuzes zijn er in overvloed. Juist omdat er zoveel mooie plekjes zijn om te toeren. Van sidecountry in het bekende Gudauri tot backcountry in Racha en van de pistes van Svaneti tot cat skiën in Goderdzi.

Bekijken

Gudauri (გუდაური) is het grootste, snelgroeiendste en modernste skigebied in heel Georgië. Het skigebied ligt op zo’n twee uur rijden van de hoofdstad Tbilisi. Een tocht langs de Georgian Military Highway, een slingerende route doorheen het woeste Georgische landschap. Meer hierover

En ja, dit is ook het gebied met de gekke skilift die op hol sloeg. Maar hey, laat je daar vooral niet door afschrikken. De lift was een exemplaar van de Oostenrijks-Zwitserse fabrikant Doppelmayer en het terrein in Gudauri heeft ongelooflijk veel moois te bieden. We laten het je graag zien, avonturier. 

In ‘t kort 

  • 120 kilometer van Tbilisi
  • top lift op 3267m 
  • bottom lift op 1998m 
  • 1 funpark met halfpipe
  • het seizoen loopt van december tot april
  • recent nieuwe verbinding met Kobi 

Gudauri
Nieuwe aansluiting met Kobi

In ‘t lang 

Gudauri is met haar zonovergoten terrein het hele jaar door een populaire bestemming. In de zomer kan je er wandelen en mountainbiken. Ook in de winter zijn de mogelijkheden legio: van heliskiën en paragliden tot gegidste skitours, Gudauri draait er haar hand niet voor om. 
Het gebied beschikt over een tiental liften en heeft meer dan 30 kilometer geprepareerde pistes. Dat klinkt misschien bescheiden, maar daarnaast strekt een haast oneindig freeride zich uit. Off we go.