fbpx

Filter By

Trips not found.

De Drievuldigheidskerk van Gergeti (გერგეტის სამება) is een fotogeniek Georgisch-orthodox kerkje aan de voet van de machtige Kazbek, een berg van 5033m hoog. De kerk zelf ligt op 2170m. Je bereikt Gergeti Church na een stevige wandeling van anderhalf uur. Naast pelgrims en toeristen (en toeristpelgrims of pelgrimtoeristen) kom je hier ook menig alpinist tegen, daar de kerk ook het beginpunt is van de beklimming van de Kazbek.   

In de winter is de tocht naar Gergeti Church een heerlijk sunrise run. Vertrek voor de zon opkomt naar boven en daal met de eerste zonnestralen op je snoet weer af. Ochtendstond heeft goud in de mond, toch? 

Gergeti kerk
Op snowboardschoenen naar de Gergeti kerk (met zonsopkomst)

De Gergeti kerk is vernoemd naar een verdwenen dorp. Lang, heel lang geleden, moesten de dorpelingen van dit teloorgegane dorpje de kerk onderhouden. Zij werden de “horigen van de Drievuldigheid” genoemd. In de kerk werd bovendien de kroniek “Mosachsenebeli Sultai“ (მოსახსენებელი სულთაი) geschreven, een tekst over de geschiedenis van Georgië. Hopen dat dit ooit een quizvraag wordt.