fbpx

Filter By

#CAT-SKI-GEO

Cat Ski Georgië

Cat ski Georgië? In de Goderdzi vallei van Georgië valt de meeste sneeuw van de Kaukasus. Door de nabijheid van de Zwarte Zee dumpt het hier onwaarschijnlijk vaak. Dat is de reden dat we georganiseerde cat ski reizen aanbieden naar de Adjara regio in het westen van Georgië. Je overnacht in een mountain lodge op 2100 meter en hebt een waanzinnig uitzicht over de Lage Kaukasus. Deze reis biedt 5 dagen cat skiën in Goderdzi.

Bekijken

Kutaisi

Kutaisi (ქუთაისი) is een van de oudste steden van Georgië en voormalig hoofdstad. Nu is Kutaisi hoofdstad van Imereti en, vooral dankzij de internationale luchthaven, de tweede belangrijkste stad van het land. Tbilisi ligt op een afstand van 230 kilometer. Met een kleine 150.000 inwoners de derde dichtstbevolkte stad. Kutaisi ligt in het oosten van het land en is een prima uitvalsbasis voor zowel de bergwandelaars die Svaneti willen ontdekken als voor de badgasten die pootje gaan baden in de Zwarte Zee. 

Kutaisi zelf is niet de meest uitdagende stad voor de gemiddelde citytripper. In de omgeving daarentegen is meer dan genoeg te zien en te doen. 

Bagdati Kutaisi
De Bagdati kathedraal, net buiten het centrum van Kutaisi

In de stad

  • De Bagratikathedraal (ook Kutaisi kathedraal genoemd) torent karakteristiek boven de rest van de stad uit. De kathedraal werd gebouwd in de 11e eeuw en wordt gezien als het grootste Middeleeuwse bouwwerk van het land. Indrukwekkend schouwspel. 
  • Gelati Monastery: nog niet zo lang geleden werd dit klooster tot Unesco Werelderfgoed benoemd. Het is een van de eerste intellectuele en culturele centra van het land. 
  • Colchis Fountain: Colchis was de naam voor de streek waar volgens Griekse mythes Medea geboren werd, en waar later Jason en de Argonauten het Gulden Vlies kwamen roven. De fontein werd in 2012 gebouwd. 
  • In Georgië lijken ze te houden van futuristische parlementsgebouwen. Ook Kutaisi heeft een mooi exemplaar. 

Buiten de stad 

  • Prometheus cave: bezoekers kunnen de in 1984 ontdekte grot te voet of met een bootje bewonderen. Stalactieten en stalagmieten, ondergrondse meren en versteende watervallen, Prometheus has it all
  • Chiatura: een door de tijd vergeten mijnstadje. Een uitgebreid netwerk van kabelbanen (opgepast, stammen uit lang vervlogen Sovjettijden) verbindt elke hoek van de stad.  
  • Katskhi Pillar: op een kalkstenen rots van zo’n 40 m hoog staat heel alleen een kerkje. En in dat kerkje woont, naar de laatste geruchten, de kluizenaar Maxime Qavtaradze.