fbpx

Freeride Film Festival Amsterdam

Op vrijdag 25 november 2022 staat het Tuschinski theater in het teken van het Freeride Film Festival. Het jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door wePowder. De hele avond worden in meerdere zalen de beste ski- en snowboardfilms getoond. Tijdens de editie van dit jaar wordt onze film van de Silk Road Freeride competitie getoond. Deze film genaamd ‘Silk Ride’ staat in het teken van de eerste freeride competitie in Centraal Azië. Deze vond plaats in het dorp Jyrgalan, Kirgizië

Centraal Azië heeft uitstekend terrein voor freeriden. Vooral in het oosten, tegen de grens van China is de neerslag enorm. De uitlopers van de Himalaya zorgen voor een unieke geologische ligging. Aan de westkant heerst een droog landklimaat maar de meren zoals Issyk Kul en Kapchagai zorgen voor een micro-klimaat met aanzienlijk meer sneeuwval. De regio is na de val van de Sovjet-Unie in vergetenheid geraakt. Gelukkig kunnen we daar competities als deze, de bekendheid van Centraal Azië verbeteren.

Direct na de competitie overviel de corona epidemie ons. Daarna werd het Freeride Film Festijn in Amsterdam tot tweemaal toe geannuleerd. We zijn daarom enorm blij dat de film ‘Silk Ride’ nu alsnog in première gaat. Wil je erbij zijn? Kijk dan voor tickets op de website van het Freeride Film Festival. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €25. Tot snel!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *