fbpx

Veelgestelde vragen

Moet ik een reisverzekering afsluiten? Zo ja, welke?

Ja, het is ten zeerste aan te bevelen om een reisverzekering af te sluiten. Je reist naar een minder toeristisch land waar de infrastructuur minder ontwikkeld is. Dit maakt het avontuurlijk maar aan de andere kant wil je goed en verantwoordelijk op reis gaan. Wij raden aan om een reisverzekering met wintersportdekking (inclusief off-piste) af te sluiten. Bij de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging (NkbV) kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten met dekking voor freeriden en andere buitensporten. Dit is in onze ogen de beste optie.

Wanneer ontvang ik de reisdocumenten?

Na de boeking ontvang je binnen 48 uur een bevestiging. Hierin vind je een overzicht van de boeking en de betalingsgegevens. Zodra de (aan)betaling is ontvangen, is de reis bevestigd. Uiterlijk 30 dagen voor vertrek dien je de restbetaling te hebben gedaan. Na de tweede betaling ontvang je de reisdocumenten voor jouw bestemming

Heb ik een visum nodig?

Wij proberen het toerisme te ontwikkelen in minder bedeelde landen. Dat betekent dat we zoveel mogelijk opereren in landen die openstaan voor een groei van het toerisme. In de landen waar wij werken zijn voor EU-inwoners geen (vooraf aangevraagde) visa nodig. Mocht dit veranderen door politieke spelletjes dan brengen wij jou daar uiteraard van op de hoogte.

Zijn er aanbevolen inentingen?

In alle bestemmingen die wij aanbieden wordt door de GGD de inentingen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Deze inentingen worden al gauw aangeraden en geldt bijvoorbeeld ook voor Bulgarije, Kroatië en Israël.

Zijn er ‘normale’ toiletten?

Ja, er zijn zit-toiletten maar niet overal. In alle guesthouses waar we mee samenwerken is goed sanitair aanwezig. Het kan onderweg wel zijn dat er slechts een gat in de grond is.

Kan ik pinnen met mijn Nederlandse/Belgische bankpas?

Ja, als je deze van te voren op ‘gebruik buiten Europa’ hebt ingesteld

Waarom werken jullie als stichting?

Wij werken als stichting om het geld op de juiste plek terecht te laten komen. We zijn begonnen met het steunen van kleine ondernemers en zijn pas later reizen aan gaan bieden, juist om de lokale bevolking van een extra bron van inkomsten te voorzien. We zijn gepassioneerd om toeristische ontwikkelingslanden te helpen bij duurzame groei. Als stichting kunnen we deze doelen het beste behalen.

Hoe zit het met de veiligheid?

Uiteraard zijn er bij een avontuurlijke wintersport risico’s aanwezig. De infrastructuur in de landen die we ondersteunen is slechter ontwikkeld dan in West-Europa. De wegen kunnen slecht zijn en de electriciteit kan uitvallen. Bovendien ondernemen we activiteiten in onherbergzaam terrein waar hulp minder snel paraat is. Dit maakt de reis avontuurlijker en minder veilig dan een doorsnee wintersport naar de Alpen. Wij proberen zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten maar deelneming aan onze activiteiten is altijd op eigen risico.

Moet ik lawine-uitrusting meenemen?

Indien je over lawine-uitrusting beschikt zou ik dit altijd meenemen. De afdalingen die wij als groep maken zijn op veilige hellingen waarbij de lawine-risico’s nagenoeg zijn uitgesloten. Mocht je meer uitdaging willen of zelfstandig de diepe sneeuw op willen zoeken dan raden we altijd aan om lawine-uitrusting te dragen.

Hoeveel geld ben ik ter plaatse nog kwijt?

De reizen zijn altijd op basis van volpension. We willen graag transparant zijn over de totale kosten. Gemiddeld zijn onze ‘rycigers’ ter plaatse nog 150-200 euro kwijt. Voornamelijk aan drankjes, souvenirs, paragliden, massage en fooien.

Kan ik materiaal huren bij jullie?

Ja, je kunt van te voren alvast aangeven of je materiaal wilt huren. Op veel bestemmingen hebben we eigen materiaal en anders is het mogelijk om het bij een lokale skiverhuur te huren.

Zijn er geen rechtstreekse vluchten?

Omdat we ‘onbekendere’ bestemmingen aanbieden is het vaak niet mogelijk om rechtstreekse vluchten te boeken. Vaak kan met een korte overstap prima gevlogen worden op de bestemming. Je kunt ons altijd om advies vragen.

Mag ik solliciteren bij Stichting Ryce Travel?

Ja, dat mag altijd. Voorlopig werken we zoveel mogelijk met lokale gidsen en werknemers zodat zij profiteren van de opbrengsten. Wel hebben we regelmatig vrijwilligers nodig voor projecten in Kirgizië en Kazachstan. Hiervoor mag je altijd contact met ons opnemen.

Kan ik de andere deelnemers alvast leren kennen?

Uiterlijk 30 dagen voor vertrek ontvang je een mail met extra informatie. Hierin vragen we ook of je wilt deelnemen aan de app-groep van jouw reis. Op die manier kunnen jullie afspraken maken voor vervoer en uiteraard kunnen jullie vragen stellen aan Stichting Ryce Travel.

Is er Wi-Fi?

In de meeste accommodaties is wi-fi aanwezig. De snelheid is niet zoals je die gewend bent maar voldoende om het thuisfront vakantiekiekjes te sturen. Als je echt telefoonverslaafd bent dan kun je op veel bestemmingen een lokale sim-kaart aanschaffen.

Heb ik bereik met mijn telefoon?

Ja, op de meeste plekken is prima bereik met je telefoon. In de bergen valt het signaal soms weg.