Na de val van het IJzeren gordijn hadden veel regio’s had lastig om hun hoofd boven water te houden. Het kapitalisme en de privatisering was slechts winstgevend voor een kleine groep mensen. Prijzen stegen en al snel leefden op sommige plekken meer dan de helft van de bevolking onder de armoede grens. Lage temperaturen, veel sneeuw en slechte infrastructuur zorgen ervoor dat de lokale inwoners het juist in de winter zwaar hebben. Wij geloven dat de economie op een alternatieve wijze gestimuleerd kan worden. Door (winter)toerisme te ontwikkelen.

Ryce Travel is een stichting en heeft dus niet als doel om winst te maken. Uiteraard geven we onze werknemers een marktconform salaris maar de winst wordt besteed aan het steunen van lokale projecten in toeristische ontwikkelingslanden. We werken altijd met lokale werknemers om de lokale kennis en economie te ontwikkelen. Bovendien kom je als ‘ryciger’ altijd in contact met lokale mensen tijdens onze reizen. Door het uitwisselen van ervaringen leren de locals de wereld kennen vanuit een ander perspectief.

Neem ook deel aan de Ryce Community en kijk op Facebook voor het laatste nieuws.

Waarom is Stichting Ryce Travel opgericht?

In 2012 reden we zelf naar Kirgizië en we werden geraakt door de enorme gastvrijheid in de regio. Ondanks de beperkte middelen staan de mensen altijd voor je klaar. Ze delen alles wat ze hebben en dat voelen ze als een verplichting. Na een paar maanden rondreizen voelden wij het als een verplichting om iets voor deze mensen terug te doen. De wil is er maar de mogelijkheden zijn vaak beperkt.

Wat doen we?

Op stimulerende wijze steunen we lokale ondernemingen om (winter) toerisme te ontwikkelen. Zo zijn de sneeuwcondities uitmuntend maar laten de faciliteiten te wensen over. In korte tijd hebben we al geholpen met de opzet van enkele skiverhuur winkels, paardenverhuur bedrijfjes, taalinstituten en reisbureautjes. Ook investeren we in veiligheid en lawinevoorlichting. Sinds 2015 organiseren we wintersportreizen naar Kirgizië en Kazachstan. Daar zijn later Kosovo, Noord-Macedonië en Georgië bijgekomen en vanaf seizoen 2019/2020 starten we met reizen naar Turkije en Libanon.

Wat kun jij doen?

Iedere vorm van hulp is welkom. Op dit moment zoeken we voornamelijk tweedehands skistokken, snowboardbindingen en freeride materiaal. Tevens zijn we constant op zoek naar outdoor en camping uitrusting. Uiteraard kun je ook een reis bij ons boeken. Mocht je als vrijwilliger een steentje willen bijdragen dan kun je altijd contact met ons opnemen.

De leukste bijdrage is natuurlijk met ons op reis gaan!

×

Hallo!

Klik op één van onze medewerkers hieronder of stuur een e-mail naar mail@rycetravel.com.

× Whatsapp contact