Stichting

Home / Stichting

Ondersteunen van toeristische projecten in ontwikkelingslanden

Na de val van de Sovjet Unie en Joegoslavië hadden veel regio’s had lastig om hun hoofd boven water te houden. Het kapitalisme en de privatisering van veel bedrijven was slechts winstgevend voor een kleine groep mensen. Prijzen stegen en tegenwoordig leeft op sommige plekken meer dan de helft van de bevolking onder de armoede grens. Lage temperaturen, veel sneeuw en slechte infrastructuur zorgen ervoor dat de lokale inwoners het juist in de winter zwaar hebben. Wij geloven dat de economie op een alternatieve wijze gestimuleerd kan worden. Door (winter)toerisme te ontwikkelen.
 
Ryce Travel is een stichting en heeft dus niet als doel om winst te maken. Uiteraard geven we onze werknemers een marktconform salaris maar de winst wordt besteedt aan het steunen van lokale projecten in toeristische ontwikkelingslanden. We werken altijd met lokale werknemers om de lokale kennis en economie te ontwikkelen. Bovendien kom je als ‘ryciger’ altijd in contact met lokale mensen tijdens onze reizen. Door het uitwisselen van ervaringen leren de ‘locals’ de wereld kennen vanuit een ander perspectief.
 
Neem ook deel aan de Ryce Community en kijk op Facebook voor het laatste nieuws.

“Na jarenlange rondreizen in de voormalige Sovjet Unie en de Balkan willen we graag wat terugdoen voor de lokale mensen. Een groot deel van de bevolking heeft een ondernemende geest maar de mogelijkheden zijn beperkt – Peter Hofman, oprichter Stichting Ryce Travel”


Waarom

In 2012 reden we zelf naar Kirgizië en we werden geraakt door de enorme gastvrijheid in de regio. Ondanks de beperkte middelen staan de mensen altijd voor je klaar. Ze delen alles wat ze hebben en dat voelen ze als een verplichting. Na een paar maanden rondreizen voelden wij het als een verplichting om iets voor deze mensen terug te doen. De wil is er maar de mogelijkheden zijn vaak beperkt.

Wat doen we?

Op stimulerende wijze steunen we lokale ondernemingen om (winter) toerisme te ontwikkelen. Zo zijn de sneeuwcondities uitmuntend maar laten de faciliteiten te wensen over. In korte tijd hebben we al geholpen met de opzet van enkele skiverhuur winkels, paardenverhuur bedrijfjes, taalinstituten en reisbureautjes. Ook investeren we in veiligheid en lawinevoorlichting. Sinds 2015 organiseren we wintersportreizen naar Kirgizië en Kazachstan. Daar zijn Kosovo, Macedonië en Georgië bijgekomen.

Wat kun jij doen?

Iedere vorm van hulp is welkom. Op dit moment zoeken we voornamelijk tweedehands skistokken, snowboardbindingen en freeride materiaal. Tevens zijn we constant op zoek naar outdoor en camping uitrusting. Uiteraard kun je ook een reis bij ons boeken. Mocht je als vrijwilliger een steentje willen bijdragen dan mag je altijd contact met ons opnemen.

Nieuws & Updates

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen