fbpx

Stichting

Ryce Travel is een platform voor avonturiers die de wereld willen ontdekken. Mensen die zich willen verdiepen in andere plekken. Reizigers die op zoek zijn naar authenticiteit en waanzinnige belevenissen. Iedere plek is uniek en iedere persoon is anders. Dat is waarom we van deze wereld houden. Ondanks wat de media beweren, leven we in een fantastische tijd en op een fantastische planeet. Hij is zelfs beter bereikbaar dan ooit en vooral beter bereisbaar dan ooit. Laten we daar vooral van genieten en onze horizon verbreden.

Zo zijn er de wereld aan (on)bekende bestemmingen waar toerisme een wezenlijk verschil kan maken. Helaas deelt de lokale bevolking steeds minder in de opbrengsten van het toerisme. Ryce Travel wil deze ban doorbreken. Bij ons ga je niet op vakantie maar onderneem je daadwerkelijk een reis. Je komt in aanraking met de plaatselijke cultuur, je komt op adembenemende/unieke plekken en jouw uitgaven komen terecht bij lokale mensen. Wij verwoordden deze gedachte eerder als volgt: “De wereld is van ons maar wij zijn ook van de wereld. Zolang je de wereld niet kent dan weet je ook niet wie je bent”.

En dat is precies wat wij uitdragen: kom de wereld ontdekken, stel je open voor nieuwe belevenissen en deel je eigen ideeën aan andere mensen.

Neem ook deel aan de Ryce Community en kijk op Facebook of Instagram voor het laatste nieuws.

Waarom is Stichting Ryce Travel opgericht?

In 2012 reden we zelf naar Kirgizië en we werden geraakt door de enorme gastvrijheid in de regio. Ondanks de beperkte middelen staan de mensen altijd voor je klaar. Ze delen alles wat ze hebben en dat voelen ze als een verplichting. Na een paar maanden rondreizen voelden wij het als een verplichting om iets voor deze mensen terug te doen. De wil is er maar de mogelijkheden zijn vaak beperkt.

Wat doen we?

Op stimulerende wijze steunen we lokale ondernemingen om (winter) toerisme te ontwikkelen. Zo zijn de sneeuwcondities uitmuntend maar laten de faciliteiten te wensen over. In korte tijd hebben we al geholpen met de opzet van enkele skiverhuurwinkels, paardenverhuurbedrijfjes, taalinstituten en reisbureaus. Ook investeren we in veiligheid en lawinevoorlichting. Sinds 2015 organiseren we wintersportreizen naar Kirgizië en Kazachstan. Daar zijn later KosovoNoord-Macedonië en Georgië bijgekomen en vanaf seizoen 2019/2020 starten we met reizen naar Turkije en Libanon. Onze laatste nieuwkomer? Roemenië!

Wat kun jij doen?

Iedere vorm van hulp is welkom. Op dit moment zoeken we voornamelijk tweedehands skistokken, snowboardbindingen en freeride materiaal. Tevens zijn we constant op zoek naar outdoor en camping uitrusting. Uiteraard kun je ook een reis bij ons boeken. Mocht je als vrijwilliger een steentje willen bijdragen dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Bedankt! Рахмат! Falaminderit! გმადლობთ! Teşekkürler! Mulțumesc!