Stichting

Home / Stichting

Ontwikkelen van duurzaam toerisme in Centraal Azië

Aan de voet van de Himalaya ligt een onontdekte regio met enorm veel toeristische mogelijkheden. Na de val van de Sovjet Unie had Centraal Azië grote moeite om te overleven. Het kapitalisme en de privatisering van vele bedrijven was slechts winstgevend voor een kleine groep mensen. Prijzen stegen en tegenwoordig leeft meer dan de helft van de bevolking onder de armoede grens. Lage temperaturen, veel sneeuw en slechte infrastructuur zorgen ervoor dat de lokale inwoners het juist in de winter zwaar hebben. Wij geloven dat de economie op een alternatieve wijze gestimuleerd kan worden. Door duurzaam toerisme te ontwikkelen.
 
Ryce Travel is een stichting en heeft dus niet als doel om winst te maken. Uiteraard geven we onze werknemers een marktconform salaris maar de winst wordt besteedt aan het steunen van lokale projecten in toeristische ontwikkelingslanden. De reizen die je bij Ryce Travel boekt zorgen dus voor een verbetering van de omstandigheden in Centraal Azië.
 
Neem ook deel aan de Ryce Community en kijk op Facebook voor het laatste nieuws.

“Na een paar maanden rondreizen in Centraal Azië willen we graag wat terugdoen voor de lokale mensen. Ze hebben een ondernemende geest maar de mogelijkheden zijn beperkt – Peter Hofman, oprichter Ryce Foundation”


Waarom

In 2012 reden we zelf naar Kirgizië en we werden geraakt door de enorme gastvrijheid in de regio. Ondanks de beperkte middelen staan de mensen altijd voor je klaar. Ze delen alles wat ze hebben en dat voelen ze als een verplichting. Na een paar maanden rondreizen voelden wij het als een verplichting om iets voor deze mensen terug te doen. De wil is er maar de mogelijkheden zijn vaak beperkt.

Wat doen we?

Op stimulerende wijze steunen we lokale ondernemingen om duurzaam toerisme te ontwikkelen. Zo zijn de sneeuwcondities uitmuntend maar laten de faciliteiten te wensen over. In korte tijd hebben we al geholpen met de opzet van enkele skiverhuur winkels, paardenverhuur bedrijfjes, taalinstituten en reisbureautjes. Ook investeren we in veiligheid en lawinevoorlichting. Sinds 2015 organiseren we wintersportreizen naar Kirgizië en Kazachstan..

Wat kun jij doen?

Iedere vorm van hulp is welkom. Op dit moment zoeken we voornamelijk tweedehands skistokken, snowboardbindingen en freeride materiaal. Tevens zijn we constant op zoek naar outdoor en camping uitrusting. Uiteraard kun je ook een reis bij ons boeken. Je bent er dan van verzekerd dat de winst naar lokale mensen gaat en dat wij geen winst maken.

Nieuws & Updates

Blijf op de hoogte van de laatste Ryce Foundation ontwikkelingen