fbpx

Filter By

Sinaia ski resort
#RYC-WINTER-ROEM

Avontuurlijke wintersport Roemenië

N/A
16

Een avontuurlijke wintersport in Roemenië betekent dat je in 9 dagen het beste gaat ervaren van de bergen en de cultuur. Roemenië ontwikkelt zich razendsnel als ski bestemming. Er zijn moderne skigebieden en de Middeleeuwse steden zijn schitterend. Wanneer je beseft dat je ook nog gaat vliegen met een helikopter. Dan weet je dat het een onvergetelijke reis wordt.

Bekijken

Praktische info:

Visum Niet nodig, Roemenië is lid van de EU (maar is geen Schengenland)
Paspoort Reizen met ID-kaart of paspoort (deze moet geldig zijn tijdens het gehele verblijf in Roemenië)
Valuta Roemeense Leu (ongeveer 5 RON is €1)
Tijdsverschil GMT+3 (1 uur later dan West-Europa)
Taal Officiële taal is Roemeens, minderheidstalen zijn Hongaars, Duits en Russisch. Engels wordt in toeristische regio’s goed gesproken.
Cash Pinnen overal mogelijk, neem voor de zekerheid een beetje cash mee.
Vaccinaties DTP en Hepatitus A worden aangeraden door GGD, klik hier voor actuele info
Elektriciteit 220V-50Hz (zelfde als Nederland/België)
Internet In de meeste guesthouses en hotels is prima internet
Veiligheid Er is relatief weinig criminaliteit in Roemenië. In grote steden moet u op uw hoede zijn voor oplichters en zakkenrollers. De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met Nederland en België. Kijk hier voor de actuele info.
Eten & Drinken Een unieke keuken met veel groente, soepen, vlees en aardappelen. Het is een mix van Hongaarse, Oostenrijkse, Slavische, Turkse en Griekse invloeden.
Populaire gerechten Sarmale, Ciorbā de Perisoare, Tochitură, Papanaşi, Covrigi en veel wijn

Roemenië, het land van de Karpaten en Dracula

Roemenië is de Latino tussen de Slavische broeders. Als enige land in Oost-Europa wordt hier een Latijnse taal gesproken en de bevolking is een mix van Oost en West. Roemenië heeft een roerige geschiedenis maar sinds de val van het Socialistische Ceaușescu regime heeft het land zijn vleugels uitgeslagen. Roemenië profileert zich steeds meer als avontuurlijke hotspot. De ruige Karpaten, helderblauwe gletsjermeren en het kasteel van Dracula zijn slechts een kleine greep uit de hoogtepunten.