fbpx

Bestemmingen

De meest avontuurlijke bestemmingen op één platform!

oNZE BESTEMMINGEN

Bestemmingen. Vol avontuur.

Onze bestemmingen zijn zorgvuldig geselecteerd. We ondersteunen toeristische ontwikkelingslanden langs de voormalige Zijderoute. Dat betekent dat we reizen aanbieden naar alle landen in de Balkan, Midden Oosten, Kaukasus en Centraal Azië. De belangrijkste bestemmingen vind je hieronder:

01.

Kirgizië

Kirgizië is één van de mooiste plekjes op aarde. Landschappen variërend van walnootbossen, gletsjermeren en uitgestrekte fruitplantages, waarbij de machtige bergen altijd aanwezig zijn.

02.

Kazachstan

Het land van uitgestrekte steppes, gigantische meren en besneeuwde bergtoppen. Kazachstan is het 9e grootste land ter wereld en de grootsheid wordt pas duidelijk wanneer je over land reist. 

03.

Georgië

Het land van kloosters, wijn en besneeuwde bergtoppen van de Kaukasus. Georgië heeft een razendsnelle ontwikkeling gemaakt na de val van de Sovjet Unie. De hoofdstad Tbilisi heeft alles in zich om een toeristische trekpleister te worden.

04.

Roemenië

Roemenië is de Latino tussen de Slavische broeders. Als enige land in Oost-Europa wordt hier een Latijnse taal gesproken en de bevolking is een mix van Oost en West. Roemenië heeft een roerige geschiedenis maar sinds de val van het Socialistische Ceaușescu regime heeft het land zijn vleugels uitgeslagen.

05.

Kosovo

Een historisch belangrijke regio in het hart van de Balkan. Door de overwegend jonge bevolking bruist het van de energie en projecten. Dat dit aanstekelijk werkt merk je in de kleine straatjes van grote steden als Peja en Prizren. 

06.

Libanon

Het land van goudgele stranden, van Byblos en uiteraard van de hoofdstad Beiroet. Wat meestal over het hoofd gezien wordt zijn de besneeuwde bergtoppen, die tot boven de 3000 meter reiken.

07.

Noord-Macedonië

Het land van meren, wijnen en bombastische architectuur. Met Skopje als hoofdstad heeft Noord-Macedonië een bijzonder uithangbord. De neo-klassieke bouwwerken langs de Vardar rivier blinken uit in grootsheid.

08.

Oezbekistan

Oezbekistan is niet alleen een grote zandvlakte! Het is het land van de Oude Zijderoute, kleurrijke cultuur, adembenemende natuur en heeft dus genoeg te bieden voor iedereen!

09.

Turkije

Bergachtige binnenlanden, kloosters en rotswoningen. Turkije is zoveel meer dan een uitgestrekte kustlijn. Op de vulkanen van Erzurum en Erciyes kun je kilometerslange afdalingen maken met je ski’s of mountainbike. Een land waar je je blijft verbazen.

10.

Servië

Het land van de Dinarische Alpen en het bruisende Belgrado. Van het alombekende EXIT festival en eeuwenoude kloosters en kastelen. Servië heeft een onrustige tijd achter de rug maar het staat klaar om de harten van toeristen te veroveren.