• Overzicht
 • Boeken
 • Beschrijving
 • Video
 • Reviews
 • Route

Cat ski Georgië

 • 5 dagen cat skiën
 • Volpension, exl. vluchten
 • Slapen in een mountain lodge
 • Tbilisi of Kutaisi
 • De hele dag een Pistenbully tot je beschikking
 • Altijd op zoek naar poeder en first tracks

START TOUR:
Zondag  11:00 uur, aankomsthal Tbilisi Airport
Pick-Up in stadscentrum Tbilisi ook mogelijk

EINDE TOUR:
Zaterdag 17:00 uur, vertrekhal Tbilisi Airport
Drop-Off in stadscentrum Tbilisi ook mogelijk

     
Zondag Transfer Tbilisi/Kutaisi to Goderdzi Mountain Lodge
Maandag Volledige dag cat skiën Mountain Lodge
Dinsdag Volledige dag cat skiën Mountain Lodge
Woensdag Volledige dag cat skiën Mountain Lodge
Donderdag Volledige dag cat skiën Mountain Lodge
Vrijdag Volledige dag cat skiën Mountain Lodge
Zaterdag Retour Tbilisi/Kutaisi  
     

* op aanvraag verblijf in Tbilisi/Kutaisi bij te boeken

Please wait...

De Adjara regio is het Japan van Georgië. Door de nabijheid van de Zwarte Zee valt hier elk jaar een recordhoevveelheid sneeuw. Cat Ski Georgië betekent dat jij die poeder kan happen met behulp van een Pistenbully. Dit bakbeest brengt jou naar de meest afgelegen hellingen. Uiteraard onder begeleiding van onze lokale gidsen. Dit moet je echt een keer meegemaakt hebben.

We werken voornamelijk met lokale partners en gidsen. Als non-profit reisorganisatie ondersteunen we toerisme in ontwikkelingslanden. Hierdoor heb jij een authentieke lokale ervaring terwijl de lokale bevolking een fatsoenlijk inkomen verdient. Daarnaast helpen we bij het stimuleren van lokale initiatieven om (winter)toerisme te laten groeien.

Goderdzi

Op nog geen 100 kilometer van de Zwarte Zee ligt het freeride paradijs van Goderdzi. De Georgische overheid is in 2016 begonnen met de bouw van een skigebied. Een aantal liften (waaronder een supersnelle gondel) zijn inmiddels gerealiseerd. Bovenop de Goderdzi pas ligt onze lodge waar we de hele week vertoeven. Je komt hier aan niets tekort en het eten is werkelijk om je vingers bij af te likken.

Cat Ski Goderdzi

Na aankomst in Tbilisi (of Kutaisi) zullen wij je naar Goderdzi rijden. De rit brengt je langs uitgestrekte bossen en steeds hogere bergen. Onze lodge ligt op 2100 meter hoogte, tegen de grens van Turkije. Het laatste stuk zullen we per Pistenbully naar bovenrijden. De grote hoeveelheid sneeuw laat het niet toe om helemaal naar boven te rijden met de auto. Eenmaal in de lodge heb je een waanzinnig uitzicht over de Adjara regio. De zonsondergangen zijn legendarisch

Goderdzi

Het bergdorpje Goderdzi wordt het Japan van Georgië genoemd. Loofbomen zorgen voor prachtige treeruns en het idyllische dorpje bestaat uit ontelbare (verlaten) berghutten. Deze hutten werden in de zomer gebruikt door herders en hun families. Zij brachten, met hun vee, de zomers door op de uitgestrekte grashellingen. De Goderdzi bergpas geeft in de zomer toegang tot Goderdzi. De pas is in de winter echter gesloten. Omdat er gemiddeld meer dan 4 meter sneeuw ligt op de top. Onze mountain lodge staat bovenop deze bergpas. En vandaar trekken we nog verder de bergen in.

Cat Ski lodge

 

Terrein

Sinds 2017 bieden we cat ski reizen aan naar Goderdzi. Samen met de lokale bevolking hebben we geïnvesteerd in meerdere Pistenbully’s. Alle cats hebben een moderne cabine en een veilige in- en uitstap. Een ervaren gids laat jou de beste afdalingen zien. Er is bijna 8.000 hectare aan terrein beschikbaar. Dit verschilt van mellow treeruns tot flanken van meer dan 40 graden. ’s Ochtends bepalen we aan de hand van de sneeuwcondities waar we naartoe gaan. Ga ervan uit dat je op een dag minimaal 6-8 runs kan doen met 3000-5000 hoogtemeters.

Het cat ski terrein is opgedeeld is 4 regio’s. We zullen er meestal 1 kiezen per dag. Aan de oostflank liggen de hoogste pieken. Deze reiken tot 2600 meter hoogte. We komen meestal niet lager dan 1700 meter. De oostkant staat bekend om de vele sneeuwvlaktes en het dorpje Beshumi. Hier ski je soms tussen verlaten houten hutjes door. In het zuiden zijn steilere hellingen en een aantal cliff drops. In het westen voornamelijk tree runs met dichte wouden en enkele openingen. Afhankelijk voor de weersomstandigheden kiezen we de beste regio om te cat skiën.

Cat Ski Goderdzi

 

Cat / Pistenbully

Op dit moment bestaat onze vloot uit vier Pistenbullys. Deze Duitse bakbeesten ploegen zich voort met brede rupsbanden. Sinds 2017 gebruiken we twee Pistenbully 300 Polar voor het beklimmen van de hellingen in Goderdzi. Vanaf 2021 zijn daar twee Pistenbully 600 bijgekomen. Beide hebben een cabine voor 12-16 personen. Je stapt aan de achterkant in met een handgemaakte trap. De ski’s en snowboards worden geplaatst in boxen aan de zijkant. We moeten soms meer dan 900 meter hoogteverschil overbruggen. Daarom doen we er alles aan om jou zo comfortabel mogelijk te laten zitten. Voor de liefhebbers onder ons: de Pistenbully heeft 461 PK en een maximum snelheid van 25km per uur.

Accommodatie

We slapen in een unieke mountain lodge die in 2020 is voltooid. Je slaapt in 2-persoons kamers met uitzicht over de omringende bergen. Het eten wordt verzorgd door een gediplomeerde kok die de lekkerste lokale gerechten zal voorschotelen. De Georgische keuken bestaat uit veel brood, kaas en vlees maar uiteraard krijg ook je dosis groenten en fruit. Wat dacht je van aubergine met walnotensaus, vegetarische stoofpotjes, dumplings en bonenschotels? In de lounge is er alle mogelijkheid om te relaxen en om een spelletje te spelen. Op aanvraag kunnen we een korte transfer regelen naar het skigebied (20/30 minuten per 4x4 of Pistenbully). Hier zijn een aantal hotels en barretjes te vinden.

Staff

We hebben een fantastische groep gidsen ter plaatse. Zij zullen ervoor zorgen dat jullie veilige afdalingen maken. Alle gidsen zijn GMGA (Georgian Mountain Guide Association) of IFMGA gecertificeerd en hebben de broodnodige kennis van lawines, mountaineering, EHBO en snowpack. We werken uitsluitend met lokale gidsen. Ook de medewerkers van de mountain lodge en de Pistenbully chauffeurs komen uit de regio. Wij vinden het belangrijk om lokale kennis te gebruiken en de lokale economie te steunen.

Elektriciteit/Internet

In de mountain lodge is elektriciteit (220V) en internet aanwezig. Het signaal is doorgaans prima maar verwacht geen glasvezel. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een sim kaart aan te schaffen. Je hebt alleen bereik met het netwerk van MAGTI. Kosten zijn 15-20 euro per maand voor onbeperkt data.

Eten & Drinken

De Georgische keuken is een unieke mix van Mediterraanse, Russische, Turkse en Arabische gerechten. Zoals gezegd veel brood, kaas en vlees maar de Georgische keuken is zoveel meer. De bekendste gerechten zijn Khatchapuri (kaaspizza), Lobiani (bonenpizza), Khinkali (dumplings), Shashlik en salades. Daarnaast smaakvolle gerechten zoals Ojakhuri (aardappelen met vlees), Shkmeruli (kip in knoflooksaus), Pkhali (spinazie en walnoten tapenade) en Kharcho (stoofpotje).

Tel daarbij op dat Georgië de bakermat is van de wijnproductie. Er werd hier al wijn gedronken 6000 jaar voordat Jezus werd geboren. Je vindt het in allerlei smaken en kleuren. Zelfs glühwein wordt er gedronken. Als wijn niet jouw ding is dan is er altijd nog lokaal speciaalbier of het sterkere chacha (raki). Thee, koffie of frisdranken hebben we natuurlijk ook.

Transport

Standaard is een transfer vanuit Tbilisi inbegrepen. We kunnen echter een transport organiseren vanaf elk punt in Georgië. Vanaf het internationale vliegveld van Tbilisi of Kutaisi duurt het zo’n 5 uur om naar Goderdzi te rijden. Vanaf het skigebied van Bakuriani is het ongeveer 2 uur rijden. Er gaat geen weg naar de mountain lodge dus je wordt opgehaald met de Pistenbully of 4×4. Vanaf Batumi is het wel mogelijk om tot Goderdzi te rijden. Dit duurt ongeveer 2 uur over een weg waar je ook vierwielaandrijving nodig hebt. De wegen worden rap verbeterd maar voor komende winter zien we nog geen verandering in de toegankelijkheid.

Cat ski Georgië voor jou?

 • gevorderde wintersporter met off piste ervaring
 • avonturier en liefhebber van diepe sneeuw
 • skiër/boarder die wat anders wil dan de Alpen

Inclusief

 • Transfers ter plaatse
 • 5 dagen cat skiën
 • overnachtingen in Mountain Lodge
 • Alle maaltijden (+ drankjes tijdens maaltijden)
 • Engelssprekende reisleiding
 • Lokale gidsen
 • Gebruik van sauna

Niet inclusief

 • Vluchten (vanaf 150-200 retour) zowel Tbilisi als Kutaisi is mogelijk
 • Eten & drinken buiten de 3 maaltijden
 • Alcoholische dranken
 • Souvenirs & fooien
 • Ski- of Snowboardhuur
 • Lawine-uitrusting
 • Reisverzekering (NKBV)
 1. Ian van Mourik:

  Met me vrienden naar Georgië geweest om te cat skiën. Wat een ervaring was dat zeg. Elke dag een nieuwe dump. Tornike is een zeer betrouwbare gids met een flinke portie zelfspot. Goderdzi is een paradijs

 2. Liam:

  Top top top

 3. Miguel Ortiz:

  Ryce Travel ensures a seamless experience, providing comfortable rooms and authentic Georgian food at Arsiani. Our guide Giorgi stands out with his deep local knowledge, expertise, and warm hospitality, making every run both safe and exhilarating. The small group sizes offer a personalized and exclusive feel, perfect for those seeking fresh tracks and a genuine backcountry experience.

 4. Bouke Verwegen:

  This was definitely one of my best trips ever. The location is stunning with vast views till the Turkish border. The terrain is challenging and varied. The first two days we stayed on the flatter sections above the lodge. When the snow storm was finished, we drove all the way to the top. There is something special about the snow quality. It really is something unmatched. Rooms were comfortable but there could be more facilities in the central areas. Ryce Travel see you next year again!

 5. Leon Vandenberghe:

  Volgend jaar zijn wij weer van de partij. We hebben meerdere cat ski operaties geprobeerd in zowel Macedonië, Canada als Turkije. De omstandigheden hier zijn echt ongeevenaard. Bovendien is het nog steeds betaaldbaar. De gidsen zijn uitstekend. Het is wel een aardige rit om er te geraken.

Add a review