fbpx

Goderdzi, cat ski walhalla van Georgië

Goderdzi is een ontdekking. Het terréín. De snééúw. Het úítzicht. Goderdzi ligt in de Adjara regio, te midden van de drieduizenders van de Kleine Kaukasus, en op nog geen 100 kilometer afstand van de stranden van de Zwarte Zee. De westelijke stroming brengt een recordhoeveelheid sneeuw met zich mee: nergens in Georgië valt er zó veel sneeuw als in Goderdzi. Hier zit je goed. Goderdzi
Nog niet zo heel lang geleden, viel het oog van de president op dit godvergeten stuk land. Al snel werd besloten er een nieuw en groots skigebied van te maken. Eens de bal aan het rollen was, was er geen houden meer aan. Alleen was de regering vergeten een onderkomen te regelen voor de werkmannen en technici. In allerijl werd het oude weerstation op het hoogste punt van de Goderdzi Pas dan maar omgebouwd tot hotel. Gelukkig voor ons, want overnachten doe je nergens beter dan op de top van een berg.
Het skigebied zelf is in volle ontwikkeling, maar staat op dit moment nog in de kinderschoenen. Alleen voor beginners interessant dus. Gelukkig bestaat er zoiets als een Pistenbully. Dit bakbeest brengt je naar alle uithoeken en pieken van het gebied. Het terrein is ongelooflijk veelzijdig met mellow tree runs (afdalingen tussen de loofbomen) en uitdagende couloirs boven de boomgrens.
Cat Ski Goderdzi

Goderdzi, een stukje Sahara in Georgië

De Sirocco, een wervelende, droge en woeste Sub-Saharaanse wind, bracht in maart 2018 een stukje van de woestijn naar Goderdzi. Het zand in de wind zorgde voor een gele regen, die op zijn beurt de sneeuw roze kleurde. Skiërs en snowboarders vertelden over een zanderige smaak in de mond.
In mei gaat de Goderdzi pas pas open. Sneeuw ligt er zelfs dan nog in overvloed