fbpx

Ayu Tor Ryce camp

Diep in de Karakol vallei ligt een fantastisch transit camp. Samen met Nederlandse reisorganisaties als Beachmasters en Bizztravel heeft Ryce Travel een tentenkamp opgestart in het oosten van Kirgizië. In de zomer van 2016 ging het kamp voor het eerst open. Direct wisten de vele hikers de schitterende plek te vinden. Onderstaande video geeft een waanzinnig beeld van de locatie.

Door het brengen van tenten, campingmateriaal en kleding heeft de lokale bevolking een eigen kamp kunnen opbouwen. Door het vele smeltwater was het nog een hele klus om het materiaal naar de vallei te brengen. Normaal gesproken kun je een heel eind komen met een goed uitgeruste 4×4 maar door de sneeuwrijke winter was het veel moeilijker bereikbaar. De lokale jongens uit Karakol hebben alles zelf of per paard naar boven getild.

Naast de slaaptenten zijn er voorzieningen aangebracht als sauna, natuurlijk toilet, een douche op zonne-energie, bar en keuken. Er is plek voor bijna 60 gasten in de Beachmasters tenten. Op het terrein kunnen hikers ook hun eigen tent plaatsen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. We proberen de plek voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Het kamp moet een begrip worden in de regio en is vooral bedoeld om het toerisme te promoten. De bedoeling is om meerdere transit kampen op te zetten in de toekomst zodat wandelaars van de éne naar de andere plek kunnen lopen. Hiervoor kunnen we nog veel support gebruiken.. (hint)

[rev_slider Ayu]

De naam is omgedoopt tot Ayu Tor Ryce camp (Grizzly Beer Ryce kamp). Het ligt halverwege de Karakol vallei, op de populaire trekking route naar het Ala Too meer. Reserveringen zijn niet mogelijk. We zorgen dat er altijd plek is voor jou. Wij bedanken iedereen die heeft geholpen om dit kamp te realiseren. En uiteraard ben jij van harte welkom om hier de nacht door te brengen.