fbpx

Yurts opbouwen

De afgelopen tijd konden we de nodige yurts opbouwen in Nederland en België. Het is een doorslaand succes geweest om yurts direct vanuit Kirgizië aan te bieden in Europa. De meeste yurts die in Europa worden verkocht komen uit Mongolië. Andere yurts worden vaak nagemaakt vanuit China of Europa. Dit zijn yurts van plastic, metaal en zodoende minder duurzaam.

We krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen een yurt uit Mongolië en een yurt uit Kirgizië. Het belangrijkste verschil is de vorm. De Kirgizische yurt is hoger en heeft geen palen binnenin de yurt. Hierdoor kun je de ruimte in een Kirgizische yurt optimaal gebruiken. Daarnaast is het vilt dikker, zijn er andere decoraties en is de deurpost hoger.

Het opbouwen van een yurt kost in de meeste gevallen een volle dag. Wij hebben besloten om niet meer te helpen bij de opbouw van yurts. Vooral omdat het leerzaam is om dit proces zelf te doorlopen. Als je de yurt wilt verplaatsen dan is het goed om te weten wat daar voor nodig is. Bovendien kost het ons teveel tijd om telkens aanwezig te zijn bij de opbouw. We hebben daarom een unieke handleiding gemaakt ‘hoe een yurt opbouwen’. Laat het ons weten als je die wilt ontvangen. Er staan video’s in die ontzettend bruikbaar zijn tijdens het opbouwproces.