fbpx

Wintersport Himalaya

In het hoogste gebergte ter wereld kun je nu eindelijk een georganiseerde wintersport boeken. Boek je wintersport Himalaya met Ryce Travel voor een onvergetelijke ski vakantie. Machtige bergtoppen, vriendelijke bevolking, heerlijk eten en bovenal heel veel poeder. Witte poeder! Dat is skien in de Himalaya!

Wintersport Himalaya

Een wintersport in de Himalaya hielden we lange tijd niet voor mogelijk. Totdat we zelf in Centraal Azië belandden en onze ogen uitkeken. De voorzieningen zijn verrassend goed en door de contacten die we hebben opgedaan kunnen we waanzinnige reizen aanbieden. Uiteraard vlieg je niet naar de Himalaya om kilometers te maken in massale skigebieden. Je komt er voor een compleet andere wintersportbeleving. Verwacht tijdens onze reizen een veel avontuur, cultuur, freeriden, yurts, karaoke, wodka, sneeuwscooters en paarden. Met Ryce Travel zie je daadwerkelijk iets van Kirgizië of Kazachstan.

Skiën Himalaya

Het terrein in de Himalaya is uitdagend maar zorgvuldig gekozen. Wij werken uitsluitend met de meest ervaren lokale gidsen en kiezen onze afdalingen in nauw overleg. Slava, de meest ervaren gids, is een beroemdheid in Centraal Azië en hij heeft vele records op zijn naam staan. Zo heeft hij Piek Lenin (de hoogste berg van Kirgizië) op blote voeten beklommen en in 30 minuten afgedaald per ski’s. Daarnaast wordt hij door de overheid ingezet voor reddingsacties bij bergbeklimmers. Het Issyk Kul meer in Kirgizië zorgt voor een lokale weersverandering. Dit één na grootste bergmeer ter wereld wordt gevoed door warmwaterbronnen. In de winter bevriest het meer dus niet. Het zorgt juist voor een microklimaat met meer sneeuw dan elders in de Himalaya. Dit is waarom Ryce Travel gekozen heeft voor de Issyk Kul regio als basis voor de wintersport reizen.

Skigebied Himalaya

Er zijn meerdere skigebieden in de Himalaya maar de meeste liggen in Centraal Azië. Shymbulak in Kazachstan is het grootste en modernste skigebied van de Himalaya. Hier werden in 2017 de Olympische Winterspelen voor jongeren gehouden. Daarnaast had de nabijgelegen stad Almaty zich kandidaat gesteld voor de Olympische Winterspelen van 2022. Tijdens onze City & Snow reis verblijven we 2 dagen in dit heerlijke skigebied. In Kirgizië is Karakol het grootste skigebied. Dit plaatsje van 70.000 inwoners ligt aan de voet van de machtige Tien Shan bergen. Met een hoogteverschil van bijna 1000 meter kun je hier serieuze afdalingen maken. Dit doen we dan ook tijdens onze Avontuurlijke Wintersportreis in Kirgizië.