fbpx

Wie zijn wij?

De wereld is van ons maar wij zijn ook van de wereld. Zolang je de wereld niet kent dan weet je ook niet wie je bent.

Peter Hofman, oprichter van Ryce Travel

Ryce Travel is een platform voor avonturiers die de wereld willen ontdekken. Mensen die zich willen verdiepen in andere plekken. Reizigers die op zoek zijn naar authenticiteit en waanzinnige belevenissen. Iedere plek is uniek en iedere persoon is anders. Dat is waarom we van deze wereld houden. Ondanks wat de media doet beweren, leven we in een fantastische tijd en op een fantastische planeet. Hij is zelfs beter bereikbaar dan ooit en vooral beter bereisbaar dan ooit. Laten we daar vooral van genieten en onze horizon verbreden.

Zo zijn er de wereld aan (on)bekende bestemmingen waar toerisme een wezenlijk verschil kan maken. Helaas deelt de lokale bevolking steeds minder in de opbrengsten van het toerisme. Ryce Travel wil deze ban doorbreken. Bij ons ga je niet op vakantie maar onderneem je daadwerkelijk een reis. Je komt in aanraking met de plaatselijke cultuur, je komt op adembenemende en unieke plekken en jouw uitgaven komen terecht bij lokale mensen. Wij verwoordden deze gedachte eerder als volgt: “De wereld is van ons maar wij zijn ook van de wereld. Zolang je de wereld niet kent dan weet je ook niet wie je bent”.

En dat is precies wat wij uitdragen: kom de wereld ontdekken, stel je open voor nieuwe belevenissen en deel je eigen ideeën aan andere mensen.

Maksat Aitkulov
Manager Kirgizië

Maksat Aitkulov is de manager van het Ryce Travel filiaal in Karakol, Kirgizië. Hij heeft jarenlange ervaring als berggids en heeft de ‘Guiding School’ afgerond in de stad Karakol. Samen met Peter Hofman heeft Maksat het filiaal in Kirgizië opgestart. Dit begon met een skiverhuur en elk jaar werd dit uitgebreid met nieuwe activiteiten.

 
Aynazik Kubanıçbekova
Assistant Manager Kirgizië

Aynazik heeft jarenlang voor een lokaal restaurant gewerkt. Ze was onze lievelingsmedewerkster en door haar talenknobbel en leergierigheid is ze snel opgenomen in onze Ryce familie. Ze is tegenwoordig verantwoordelijk voor alle administratie en financiën van Ryce Travel Karakol en bovendien begeleidt ze regelmatig groepen. We zouden haar voor geen goud willen missen.

 
Tornike Matsaberidze
Manager Georgië

Tornike is onze Georgische gids in de bergen van de Kaukasus. Hij is geboren in Racha en vertoeft het liefste in ruige berglandschappen. Voor zijn studie moet hij toch regelmatig in Tbilisi zijn. Hij begeleidt bijna al onze reizen in Georgië en we zijn enorm blij met zijn waanzinnige enthousiasme voor Georgië.

 
Ruslan Asanaliyev
Manager Kazachstan

Ruslan Asanaliyev is de manager van het filiaal in Almaty, Kazachstan. Hij begeleidt reizen naar alle uithoeken van Kazachstan en sinds 4 jaar doet hij dat voor Ryce Travel. Ruslan is geboren in Karakol (Kirgizië) maar sinds jaar en dag woont hij in de grootste stad van Kazachstan.

 
Peter Hofman
Ryceleider

Peter Hofman is de oprichter en directeur van Ryce Travel. Het aanbieden van ‘once in a lifetime’ belevenissen is zijn doel. Hij heeft gewerkt als snowboardinstructeur in Oostenrijk, als klimaatonderzoeker in Seattle, als branch manager in Australië en als contractmanager in Frankrijk.

 
Bardhosh Morina
Manager Balkan

Geen vraag is te gek voor Bardhosh en geen taak is moeilijk genoeg. Hij ragt met Pistenbullies door de sneeuw en zorgt er altijd voor dat we vervoer hebben in de Balkan. Daarnaast skiet hij iedereen eruit, studeert hij en runt hij een hostel in de stad Peja. Terecht een manusje van alles.

 
Ruslon Belyi
Fotograaf & Editor

Ruslon Belyi is onze lokale fotograaf in Centraal Azië. Hij heeft waanzinnige foto’s gemaakt tijdens onze reizen en we zijn ontzettend blij om hem in ons team te hebben. Hij draagt enorm bij aan de promotie van Ryce Travel in Nederland en daarbuiten.

 
Aleksey Balybin
Gids & Skileraar

Aleksey Balybin is één van de beste skiërs van Kirgizië en doet regelmatig mee aan wedstrijden in Centraal Azië. In de winter is hij werkzaam als skileraar van het Karakol skigebied. Daarnaast begeleidt hij tours van Ryce Travel. In de zomer werkt Aleksey als berggids in het Tien Shan gebergte.

 
Akay Ryspaev
Gids paardrijden

Akay Ryspaev is onze gids tijdens de paardrijtochten in Kirgizië. Na het afronden van zijn Communicatie studie aan de KGUSTA school in Bishkek is hij gaan werken met Ryce Travel. Hij heeft ondertussen zijn eigen bedrijf Horserider Kyrgyzstan maar wij zijn blij dat hij nog steeds onze reizen wil begeleiden

 
Lauren Tamboryn
Content Manager

Lauren is het Vlaamse talenwonder van Ryce Travel. Na meerdere seizoenen in de Franse Alpen komt ze ons helpen met het maken van content. Met haar kennis van andere talen en culturen is ze een absolute aanwinst. Bovendien is het een schat van een mens.

 
Bardh Sanaja
Gids Kosovo

Bardh is de ecologische beschermengel van Ryce Travel. Hij werkt in Kosovo aan meerdere projecten om dieren van uitsterven te behouden. In verschillende wetenschappelijke tijdschriften kun je zijn artikelen lezen. In de winter werkt hij als alleskunnende gids in de Macedonische en Kosovaarse bergen.

 
Jorrian Hop
Secretaris

Jorrian Hop is de secretaris van Ryce Travel. Hij heeft intensief gereisd de afgelopen jaren en hij is een grote toegevoegde waarde voor Ryce Travel. Het versterken van lokale economieën door het verschaffen van middelen en kennis is zijn doel.

 
Raimon Loman
Man van de projecten

Raimon is onze man van de projecten en commerciëel expert. Hij heeft ondernemingen in Zuid-Afrika en Nederland gestart en heeft gereisd naar exotische bestemmingen in de Indische Oceaan, Zuid-Amerika en Azië. Na een complexe schouderluxatie is hij helaas gestopt met snowboarden.

 
Wim Hofman
Schatbewaarder

Wim is onze ervaren schatbewaarder. Hij zorgt voor ons budget en de financiën. Er zullen geen uitgaven gedaan worden zonder zijn goedkeuring. Dit maakt het voor zowel onze gasten als onszelf transparent. Wim is ook verantwoordelijk voor lokale iniatieven om meer bewustzijn te creëren.

 
Donat Hoti
Gids Kosovo

Donat is de jonge hond van het stel. Werkzaam in de ruige bergen van de Balkan. Hij begeleidt groepen tijdens onze avontuurlijke wintersportreizen. In de zomer werkt hij als gids voor Via Ferrata en Zip-line.

 
Tarek Fenianos
Manager Libanon

Tarek is een FIS World Cup skiër die de avontuurlijke reizen voor Ryce Travel organiseert. Hij is een waanzinnig goede freerider en wakeboardt daarnaast als de beste. Hoewel hij veel tijd doorbrengt in Frankrijk en Spanje, is Libanon zijn baby.

 
Nino Fenianos
Gids Libanon

Nino is de comedian van Ryce Travel. Naast zijn eigen stand-up comedy show maakt hij van iedere freerider gehakt. Hij heeft meerdere World Cup wedstrijden geskiet voor Libanon. In 2022 heeft hij als coach deelgenomen aan de Olympische Winterspelen.

 
Vadim Karaulnyh
Gids Kirgizië

Vadim is de absolute show-man van Ryce Travel. Hij is altijd in voor een geintje en heeft energie voor 3, Uiteraard is hij een waanzinnig goed skiër en geeft hij les aan Kirgizische kinderen. Oh ja, hij probeert ook influencer te zijn. +10k volgers op Insta. Check him out.

 
Lars Kumeling
Product ontwikkelaar

Lars is als stagiair bij Ryce Travel gekomen in 2021. Daarna is hij verantwoordelijk geworden voor de nieuwe reizen. Met zijn kennis van Centraal Azië is hij een bron van ontwikkeling voor landen als Kirgizië, Kazachstan en Oezbekistan.