fbpx

Vrijwilligerswerk

Voor lokale projecten zijn we altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Vooral in Kirgizië, Kosovo en Albanië hebben we de nodige projecten waar we jouw hulp kunnen gebruiken. We werken zoveel mogelijk met lokaal personeel maar sommige taken kunnen minder goed worden uitgevoerd door locals. Bij onderstaande taken kun jij van grote toegevoegde waarde zijn. Neem contact op voor meer informatie om ons hierbij te ondersteunen.

Gids/Reisleider

Op veel bestemmingen willen we de wintersport faciliteiten verder ontwikkelen. Skiën en snowboarden is een beginnende sport in veel landen. Je kunt op onze bestemmingen samen met locals een beter netwerk opzetten van tour routes en afdalingen. Op deze manier brengen we het niveau van (backcountry) skiën/boarden naar een hoger niveau. Daarnaast hebben we ervaren skiërs/snowboarders nodig om te helpen bij het organiseren van reizen. Het gaat dan om het contact met reizigers en lokale partners. Op sommige bestemmingen merken we dat het goed is om een Westers persoon als schakel te hebben tussen de reiziger en de lokale organisatie. Het is zeker een pré als je ervaring hebt met lawinekunde.

Fotograaf/Videograaf

Voor veel bestemmingen hebben we voor bepaalde weken content creators nodig. Het ontbreekt op de meeste bestemmingen aan goede fotografen en videografen die ook goed kunnen skiën/boarden. We willen graag meer actie foto’s en video’s. Tevens kun je helpen bij het beheren van onze Social Media kanalen. We hopen dat je jouw kennis wilt delen met getalenteerde lokale content creators.

Event Manager

Voor de Silk Road Freeride competitie hebben we vrijwilligers nodig die willen helpen bij het organiseren van dit event. De Silk Road Freeride competitie zal onderdeel worden van de Freeride World Tour. Achter de schermen hebben we veel handen nodig. Dit geldt voor de opbouw van de venue, veiligheidsmaatregelen, logistiek en bij het begeleiden van deelnemers.

Tekstschrijver

Voor zowel Ryce Travel als Silk Road Freeride moet er veel content worden geschreven voor de websites. Dit is een tijdrovende klus waarbij een goede schrijfvaardigheid is vereist. Het is een pré als je in meerdere talen kunt schrijven. Naast het Engels zijn Nederlands, Frans en Russisch de belangrijkste talen voor ons.

Manusje van Alles in lokaal guesthouse

Voor onze partner guesthouses in Kirgizië, Kosovo en Albanië hebben we handige vrijwilligers nodig. Het zou fijn zijn als je kunt helpen bij de reserveringen, het verwelkomen van gasten en bij het klaarmaken van maaltijden. Als je daarnaast ook kunt klussen en kleine reparaties kunt doen dan ben je een ware manusje van alles waarnaar we op zoek zijn. Voor komende winter is de hulpvraag het grootst in onze berghut in Albanië.

Wat verwachten we?

Het doel van vrijwilligerswerk is dat je jouw kennis en tijd wilt delen in ruil voor kost en inwoning. We verwachten dat je gepassioneerd bent om ons te helpen. We vinden het ontzettend dapper dat je ons wilt ondersteunen. Community building staat bij ons hoog in het vaandel. Dus we verwachten dat je deze waarden ook wilt uitdragen. We gaan ervan uit dat jij een open-minded persoon bent, flexibel, internationaal georïënteerd en met een interne drive om anderen te helpen. We zijn enorm dankbaar dat je ons wilt hebben. We begrijpen dat het een groot offer is om jouw tijd en energie te doneren aan het bereiken van onze doelstellingen.

Wat kunnen wij bieden?

Om jou te bedanken voor jouw inzet bieden we gratis kost en inwoning aan. Dat betekent dat je niet hoeft te betalen voor jouw accommodatie en voor jouw maaltijden. Het transport van/naar het vliegveld is inbegrepen en als je kunt kosteloos deelnemen aan onze excursies en activiteiten. Je komt terecht in een warm bad en je krijgt toegang tot een groot lokaal netwerk van vrienden, gidsen en partners. Afhankelijk van de werkzaamheden kunnen we een onkostenvergoeding of vrijwilligersvergoeding betalen.

Eigen initiatief

Heb je zelf een leuk inititief om het toerisme op onze bestemmingen te stimuleren? Wij staan overal voor open. Zo hebben we samen met Footballmaties een voetbalschool opgestart in Karakol, hebben we tenten van het festival Lowlands ingezameld voor een tentenkamp in Kirgizië en zamelen we regelmatig winterkleding in. Neem hiervoor zeker contact met ons op.