fbpx

Silkroad Freeride organisatie

Van 20 tot en met 24 januari 2020 zal de eerste Silkroad Freeride ski en snowboard competitie worden gehouden. De allereerste editie zal plaatsvinden in Karakol/Jyrgalan in het oosten van Kirgizië. Het wordt een 5 daags evenement waarbij freeriders uit alle zijderoute landen kunnen deelnemen. Naast de competitie zullen er trainingen worden gehouden, clinics worden gegeven en connecties worden gelegd. Uiteindelijke doel is om lokale freeriders klaar te stomen voor een Freeride World Tour.

Met trots kunnen we aankondigen dat Ryce Travel samen met Olaf Sueters (Gear4Guides) en Stacy Bare (Adventure Not War) de Silkroad Freeride competities gaat organiseren. Stacy reist terug naar landen waar hij als Amerikaanse soldaat naartoe is gezonden. Daar probeert hij duurzaam bij te dragen aan het ontwikkelen van bergtoerisme. Olaf voorziet lokale ski- en snowboardgidsen van materiaal. Op die manier kunnen gidsen zich verder ontwikkelen en bovendien een inkomen verdienen aan hun werkzaamheden. En met Ryce Travel proberen we natuurlijk de wintersport in onderontwikkelde landen te ondersteunen. Met als doel om het toerisme te ontwikkelen. Het is een grote eer om tot deze samenwerking te komen.

Je kunt alvast een kijkje nemen om de Silkroad Freeride website. Wil je deelnemen om doneren dan kun je via die website contact opnemen met ons.