fbpx

Reizigers van het eerste uur: Jop en Jitte

Wij zijn Jop en Jitte, broer en zus van 30 en 36 jaar oud uit Oudewater. Vroeger gingen we altijd met onze ouders op wintersport en sinds een aantal jaar gaan we jaarlijks samen. Eerst was dit naar Oostenrijk maar 3 jaar geleden viel ons oog via Facebook op de pagina van Ryce Travel en sindsdien zijn we verpest 😉

Onze eerste reis in Kirgizië
“Paardrijden tijdens de wintersport was heel bijzonder”

De reizen van Ryce Travel zijn niet te vergelijken met een weekje Oostenrijk en hierna wilden we ook niet anders meer. Je wordt met sneeuwscooters, pistenbully’s of paarden naar de mooiste bergtoppen gebracht. Je board over open vlaktes, door bossen, over riviertjes, je kunt het zo gek niet bedenken. De poedersneeuw glinstert je als diamanten tegemoet! 

De afgelopen jaren zijn we met Ryce in Kirgizië, Kosovo, Macedonië, Georgië en Turkije geweest. Eigenlijk zijn alle reizen indrukwekkend, ieder op z’n eigen manier. Wat alle landen kenmerkt is de gastvrijheid van de inwoners. Tijdens iedere reis maak je behalve met het wintersportgebied, ook kennis met de cultuur aldaar. Zo verblijf je in diverse homestays, wordt er een stadswandeling en wijnproeverij georganiseerd en wordt er zelfs een reis afgesloten in een Russische techno/ karaoke tent.

Wat Ryce Travel voor ons nog extra bijzonder maakt, is hun doel om lokale ondernemers te helpen met de ontwikkeling van (winter) toerisme. Tevens creëren ze met deze reizen werkgelegenheid en zorgen ze ervoor dat de opbrengsten echt bij de bevolking terecht komen. 
Door het boeken van een reis, dragen we al een (klein) steentje bij. Daarbuiten hebben we vorig jaar een busje vol kampeerspullen, winterkleding, snowboardschoenen (en nog veel meer) ingezameld. Peter heeft dat daar vervolgens rijdend naartoe gebracht. 

Hier word je toch blij van 🙂

Want als een prachtig land je zo gastvrij ontvangt en je een onvergetelijke ervaring bezorgt, is een klein beetje helpen toch het minste dat je kunt doen? We kunnen niet wachten op het wintersportseizoen. Kazachstan? Of misschien wel een van de nieuwe reis in Libanon. We weten het nog niet, maar dat we weer meegaan staat vast!