fbpx

Reisvoorwaarden

1. Reisorganisator

Stichting Ryce Travel
Zwanebloem 45
7909HM Hoogeveen, Nederland
+31648729047
mail@rycetravel.com
KvK: 65947304

2. Waarom deze voorwaarden?

Heb jij geboekt bij Ryce Travel, dan is er een reisovereenkomst gesloten. Deze reisovereenkomst biedt bescherming voor jou als reiziger, maar ook voor ons als uitvoerder van de reis. Zo zullen wij voldoen aan de aan ons gestelde eisen (los van het feit dat we sowieso al ons stinkende best doen om je een toffe reis te bezorgen). Tegelijkertijd verwachten wij van jou dat jij voldoet aan de plichten waaraan je als reiziger gebonden bent.

3. Wie ben jij?

Als reiziger (Ryciger) ben je aansprakelijk voor jezelf. Je boekt per persoon. Je kunt wel één persoon van je reisgezelschap als contactpersoon aanwijzen, maar we vinden iedereen even belangrijk. Wij contacten jou of je contactpersoon (medereiziger) als we iets van je nodig hebben en jij mag ons natuurlijk ook altijd contacten. We’ll be there for you.

Als boeker heb je een informatieplicht. Zo moet je alle relevante gegevens verstrekken die van belang zijn voor een goede uitvoering van de reis. Het klinkt vanzelfsprekend, maar let er alsjeblieft op dat je je gegevens doorgeeft zoals deze in je paspoort vermeld staan. Je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele wijzigingskosten als je jouw gegevens niet goed aan ons doorgegeven hebt. Ook preferenties en medische essenties moeten bij Stichting Ryce Travel, voorafgaand aan de reis, bekend zijn. Op deze manier kunnen we de reis zo goed mogelijk laten verlopen.

4. De reisovereenkomst en betaling

Boekingen worden dagelijks verwerkt en binnen 48 uur na je boeking mag je een boekingsbevestiging verwachten.

Waar de reissom uit bestaat, communiceren wij op onze website. Na de boeking dien je binnen 3 dagen 50% van de totale reissom aan te betalen, zodat wij de nodige onderdelen voor je kunnen reserveren. Uiterlijk 30 dagen vóór vertrek dient de gehele betaling bij Stichting Ryce Travel binnen te zijn. Tussen 30 en 7 dagen vóór vertrek ontvang je jouw reisbescheiden.

In het aantal reisdagen zijn de vertrek- en terugkomdagen meegenomen.

5. Annuleren

Als je na jouw boeking wilt (deel)annuleren, dan zijn er annuleringskosten aan verbonden. Dit is niet om geld op je te verdienen, maar omdat ook wij annuleringskosten betalen. Wij geloven niet in van te voren vastgestelde annuleringskosten/percentages, omdat dit zelden overeenkomt met de daadwerkelijke annuleringskosten en nagenoeg altijd in het nadeel van de reiziger is. Daarom gaan wij uitzoeken wat de daadwerkelijke annuleringskosten zijn en berekenen deze door. Dit is maximaal eenmaal de reissom. Hoe eerder de annulering, hoe meer de annuleringskosten beperkt kunnen worden. Aan jezelf de keuze of je vooraf een annuleringsverzekering afsluit.

6. Wijzigingen

Als je jouw wijziging aan ons doorgeeft, gaan we samen kijken hoe deze het beste doorgevoerd kan worden.

7. Minimale deelname

Om onze reizen succesvol, gezellig en betaalbaar te maken, hanteren we een minimum aantal deelnemers van 5. Mocht er onvoldoende deelname zijn, dan behouden we het recht de reis niet door te laten gaan. Uiteraard bieden we je dan een andere optie. Mocht deze optie je niet bevallen, dan mag je kosteloos annuleren. Er is by the way ook een maximum aantal deelnemers vastgesteld, omdat we onze reizen kleinschalig en uniek willen houden. Het kan voorkomen dat het maximum aantal deelnemers bereikt is, in dit geval maken we hier melding van op onze website.

8. Kennelijke fouten

Wij gaan er vanuit dat zowel jij als wij niet behoren te willen profiteren van elkaars fouten, dus kennelijke fouten vanuit Stichting Ryce Travel binden de reisovereenkomst niet.

9. Risico’s

Net zoals bij “gewone” vakanties gaan er risico’s gepaard bij deze reis. Een avontuurlijke reis betekent uitdaging en –vanzelfsprekend- risico’s. Met full-time begeleiding van onze ervaren, lokale gidsen en een zorgvuldig uitgestippeld programma doen wij er alles aan om de risico’s te beperken. Toch raden we je aan om een goede reisverzekering af te sluiten, inclusief wintersportdekking en een dekking voor bijzondere sporten. Informeer bij jouw reisverzekeraar of je voldoende verzekerd bent voor de reis die je gaat ondernemen. Stichting Ryce Travel stelt de reis samen maar is niet aansprakelijk voor lichamelijk of geestelijk letsel of enige andere vorm van schade. Het kan raadzaam zijn vooraf informatie in te winnen bij je huisarts of de GGD over de meest actuele medische veiligheidsrisico’s.

10. Activiteiten

Stichting Ryce Travel staat voor beleving en beleving staat voor Ryce. Onderdeel van die beleving is het ondernemen van vette, unieke activiteiten. Deze activiteiten staan omschreven op de website. Het is mogelijk dat activiteiten wegens de (weers)omstandigheden aangepast worden, maar hier gaan we natuurlijk niet vanuit. Door de dynamiek in onze reizen kan het zijn dat de activiteiten afwijken van de beschrijving op onze website, maar dit zal niet snel in je nadeel zijn. Deelname aan de activiteiten is op vrijwillige basis en altijd op eigen risico.

11. Klachten

Wij beloven; wij organiseren jouw reis met passie. Het doel is om deze passie over te dragen en daarom doen we onze uiterste best om de reis die we samen doormaken onvergetelijk te maken. Is er onverhoopt toch iets waar je tegenaan loopt? Laat het dan zo snel mogelijk aan ons weten, zodat we ons best kunnen doen jouw teleurstelling weg te nemen. En onze reizen weer te verbeteren. Twijfel niet om je feedback te delen, we horen het heel graag van je.

12. ANVR Reisvoorwaarden

Bij het boeken van een reis bij Stichting Ryce Travel ga je akkoord met de voorwaarden opgesteld door de ANVR. Deze vind je hier.

13. Portretrechten

Tijdens elke reis maken we divers foto- en videomateriaal voor onze website en social media kanalen. Grote kans dus dat je diverse keren in een mooie omgeving gefotografeerd wordt. Door het boeken van de reis ga je akkoord met het publiceren van dit beeldmateriaal op www.rycetravel.com en onze sociale media. Mocht je hier problemen mee hebben, laat het dan even aan ons weten. Dan houden we hier rekening mee.