• Beschrijving
 • Overzicht
 • Reviews
 • Route

Onderweg van Tirana naar Peja combineert deze reis de mooiste singletracks in Kosovo en Noord-Albanië. Avontuurlijke 4x4 shuttles maken de wilde bergtoppen toegankelijk. Op het programma staat de beklimming van verschillende bergtoppen van 2000+m. Denk aan de Hinoske, Skarpa, Hajla en Korab). Met 2764m is de Korab de hoogste berg van Albanië (gedeeld met Noord-Macedonië). De shuttles brengen je zo ver als mogelijk, waarna de laatste hoogtemeters al fietsend of hike-a-bike worden afgelegd.

Naast de prachtige natuur kan je ook genieten van de ongeëvenaarde Albanese gastvrijheid en lokale specialiteiten zoals ajvar, flia en pite!

Dag 1: Zaterdag - Aankomst in Tirana

Aankomst in Tirana, waar je je fietsen ophaalt en monteert. Na een stevige lunch maak je een stadstour door Tirana. Als de tijd het toelaat, kun je een optionele trailrit maken op speciaal terrein en gladde rotsen. In de avond begint de transfer naar Peshkopi en checken we in bij Guesthouse Peshkopi.

Dag 2: Zondag - Etappe 1: Peshkopi naar Black Drin

We beginnen ons avontuur met een shuttle en fietstocht naar de piek achter Hinoske (2028m), genaamd Ilnice. We dalen af vanaf de piek en koelen daarna af in het verfrissende water van de Black Drin. We vervolgen de trail naar Hotesh. Na een dag vol opwindende ritten, gaan we per 4x4 naar het volgende guesthouse, Guesthouse Korabi.

Dag 3: Maandag - Etappe 2: Radomire naar Korab-piek

Begin de dag met een shuttle naar Radomire. Vanaf het middenpunt fiets en wandelen we naar de Korab-piek (2764m). Je kunt ervoor kiezen om per paard te stijgen. Na het beklimmen van de piek hebben we een lange afdaling voor de boeg. Daarna begint de transfer naar Prizren (Kosovo) voor de nacht.

Dag 4: Dinsdag - Etappe 3: Restelice naar Caje

Vandaag volgen we de High Scardus Trail van Restelice naar Caje. Geniet van het prachtige landschap en de uitdagende trails voordat je aankomt in Caje. We overnachten in Guesthouse Caje en bereiden ons voor op het volgende avontuur.

Dag 5: Woensdag - Etappe 4: Skarpa naar Prizren

Fiets van Skarpa (2476m) naar het historische kasteel van Prizren, en geniet van adembenemende uitzichten onderweg. Verken de charmante stad Prizren in de avond en geniet van de lokale gastvrijheid.

Dag 6: Donderdag - Etappe 5: Peja en Hajla Cabin

Shuttle naar Peja in de ochtend en tackle de spannende Thanna-trail. In de middag shuttle richting Hajla Cabin en dan fietsen we het laatste deel van de reis. Overnachting is in de Hajla Cabin (2000m), omringd door een prachtig berglandschap.

Dag 7: Vrijdag - Etappe 6: Hajla-piek naar Rugova-kloof

Beklim de Hajla-piek in de ochtend en geniet van een spannende afdaling naar de Rugova-kloof en Peja. Na een opwindende dag keer je terug naar Peja en ontspan je in Hostel Bora, terwijl je terugdenkt aan de avonturen van de week.

Dag 8: Zaterdag - Vertrek

Maak je 's ochtends klaar voor vertrek. Verzamel je spullen en herinneringen terwijl je naar de luchthaven wordt gebracht voor je vlucht naar huis, en daarmee een onvergetelijk mountainbike-avontuur op de Balkan afsluit.

Inclusief

 • 6 etappes met gemiddeld >1600 hoogtemeters afdalen per dag
 • Professionele berggidsen
 • Avontuurlijke 4x4 shuttles tot diep in de bergen
 • Overnachtingen in lokale guesthouses en berghut
 • Alle maaltijden (+ non-alcoholische drankjes tijdens maaltijden)
 • Transfers tussen etappes

Niet inclusief

 • Vlucht
 • Mountainbike (lokaal huren mogelijk)
 • Alcoholische dranken
 • Souvenirs & fooien
 • Reisverzekering (KBF, NKBV)

Praktisch

Deze reis kan op aanvraag worden georganiseerd van mid-juni tot oktober, voor groepen van 5-6 of 10-12 personen. Het programma kan aangepast worden naargelang wens, conditie en niveau.  Voorziene vluchten: aankomst in Tirana en vertrek van Prishtina. Transfers kunnen geregeld worden van en naar Tirana, Skopje & Prishtina

Voor meer info: mail@rycetravel.com

Dag Etappe Locatie Beschrijving Overnachting
Zaterdag Aankomst Tirana Aankomst (11:20), ophalen en assembleren van de fietsen. Lunch in Tirana en een stadstour. Als het schema het toelaat, optionele trail in Tirana met speciaal terrein en gladde rotsen Guesthouse Peshkopi
Zondag Etappe 1 Peshkopi Shuttle en fietstocht naar de piek boven Hinoske (2028m) - Ilnice. Afdaling naar de Black Drin voor een verfrissende afkoeling. Vervolg de trail naar Hotesh, daarna shuttle naar het volgende guesthouse Guesthouse Korabi
Maandag Etappe 2 Radomire Shuttle naar Radomire, shuttle naar het middenpunt en fiets/wandel naar de Korab-piek (2764m). Mogelijkheid om met paarden omhoog te gaan Prizren Guesthouse
Dinsdag Etappe 3 Caje Van Restelice naar Caje, volgende de High Scardus Trail Guesthouse Caje
Woensdag Etappe 4 Prizren Van Skarpa (2476m) naar het kasteel van Prizren Hostel Bora
Donderdag Etappe 5 Peja Shuttle naar Peja, Thanna trail, shuttle naar Hajla Cabin en fiets het laatste deel Hajla Cabin (2000m)
Vrijdag Etappe 6 Hajla Beklim de Hajla-piek en daal af naar de Rugova-kloof/Peja Hostel Bora
 

There are no reviews yet.

Be the first to review “Wild Balkan Ride: mountainbike expeditie door Albanië & Kosovo”