fbpx

Filter By

#RYC-SKI-SAF-KAZ

Ski Safari Kazachstan

Op Ski Safari in het zuiden van het immense Kazachstan? Dat betekent dat je een week lang verblijft in de wereldstad Almaty en dat je gaat wintersporten in de grootste skigebieden van het land. Uiteraard met een mix van cultuur en lokale ervaringen. Zo brengen we bijvoorbeeld een bezoek aan de Charyn Canyon, de uitgestrekte steppes en lokale marktjes.

Bekijken
#RYC-WINTER-KAZ

Avontuurlijke wintersport Kazachstan

Komende winter bieden we meerdere avontuurlijke wintersport reizen aan naar Kazachstan. Skiën in de noordelijke Himalaya met uitzicht op de wereldstad Almaty! Verwacht geen saai nachtleven, Wiener Schnitzels of Duitse Schlagers. Wat kun je dan wel verwachten? Nou, bijvoorbeeld gloednieuwe skigebieden, een bruisend nachtleven en een bezoek aan de Charyn vallei.

Bekijken

Shymbulak Skigebied

In ‘t kort

  • Zo’n 20 kilometer aan pistes.
  • Een totaal hoogteverschil van 920 meter.
  • Het hoogste punt van het gebied, de Talgarpas, is te bereiken met de skilift. Panoramische vergezichten verzekerd.
  • Spectaculair zicht op Almaty
  • Met een gemiddelde winterse temperatuur van -7 °C is het gebied vrij sneeuwzeker.
  • Het gebied is zelfs zo populair, dat het een eigen website heeft!

Shymbulak in ‘t lang

Vanaf 1983 werd Shymbulak het olympische trainingscentrum voor de atleten van de voormalige Sovjet-Unie. In die tijd werden vele faciliteiten zoals restaurants en hotels gebouwd en groeide het gebied uit tot het levendige centrum dat het nu is. Het skigebied stelde zich kandidaat als gaststad voor de organisatie van de olympische winterspelen in 2022, maar verloor de kans op die organisatie nipt van Peking.

Shymbulak is voor veel Kazachen die in Almaty wonen, het dagje uit. Weg uit de drukte en bezigheden van de grote stad. Zowel in de zomer als in de winter zijn er verschillende activiteiten te doen in het gebied. In de zomer kan je bijvoorbeeld een quad huren, ziplinen, klimmen en paardrijden. Echter is het gebied meer bestemd en gemaakt voor winter activiteiten. In de winter kan je er bijvoorbeeld gigantisch goed skien, met zijn 20 kilometer aan pistes. Verder, kan je je beste ski- of snowboard tricks uitproberen op een groot luchtkussen of met een band van de heuvel afglijden. Al met al, er zijn genoeg activiteiten te doen waarbij het niet uitmaakt welk seizoen je komt!

Geïnteresseerd in een wintersport vakantie naar dit skigebied? Check hier voor onze avontuurlijke wintersport reis in Kazachstan!