fbpx

Filter By

#RYC-SKI-SAF-KAZ

Ski Safari Kazachstan

Op Ski Safari in het zuiden van het immense Kazachstan? Dat betekent dat je een week lang verblijft in de wereldstad Almaty en dat je gaat wintersporten in de grootste skigebieden van het land. Uiteraard met een mix van cultuur en lokale ervaringen. Zo brengen we bijvoorbeeld een bezoek aan de Charyn Canyon, de uitgestrekte steppes en lokale marktjes.

Bekijken
#RYC-WINTER-KAZ

Avontuurlijke wintersport Kazachstan

Komende winter bieden we meerdere avontuurlijke wintersport reizen aan naar Kazachstan. Skiën in de noordelijke Himalaya met uitzicht op de wereldstad Almaty! Verwacht geen saai nachtleven, Wiener Schnitzels of Duitse Schlagers. Wat kun je dan wel verwachten? Nou, bijvoorbeeld gloednieuwe skigebieden, een bruisend nachtleven en een bezoek aan de Charyn vallei.

Bekijken

Het Lesnaya Skazka (Oi Qaragai) Skigebied

In ‘t kort

  • Het skigebied ligt tussen 1550 en 1820 meter boven zeeniveau.
  • 13 kilometer piste, waarvan acht kilometer blauwe, vier kilometer rode en één kilometer zwarte piste.
  • Vijf liften.
  • Staat bekend als gezinsgebiedje, en beschikt over veel faciliteiten.
  • Seizoen van november tot april.
  • Het gebied staat op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Lesnaya Skazka in ‘t lang

Reizigers die houden van het buitenleven zullen het Lesnaya Skazka skigebied zeker kunnen appreciëren. De zuivere lucht, het milde klimaat en de vele zonnige dagen zorgen voor een aangenaam verblijf. Na een inspannende ski-dag kun je heerlijk relaxen in het Oi-Qaragai Lesnaya Skazka Mountain Resort, dat slechts op 400 meter van de pistes ligt. Er worden heerlijke traditionele Georgische en Europese gerechten geserveerd.

Je kunt het skiën en snowboarden ook combineren met een heerlijke wandeling. In het nationaal park Ile-Alatau vind je alpenweiden, bossen, meren en gletsjers. Meer dan 300 vogel- en diersoorten werden er opgetekend, waaronder de Centraal-Aziatische lynx, de Centraal-Aziatische stenen marter, de Siberische steenbok, gieren en de gouden adelaar. Wie veel geluk heeft, spot misschien een Tian Shan bruine beer. Of een pootafdruk in de sneeuw, dat zou ook al mooi zijn.

In Lesnaya Skazka leven zelfs sneeuwluipaarden. Deze legendarische katachtigen laten zich echter niet zomaar zien, niet aan locals en nog minder aan toeristen. Echter, ze zijn er wel.  En dat alles op nog geen 40 kilometer van de wereldstad Almaty.