fbpx

Filter By

Ice Bar Jyrgalan, Kyrgyzstan
#RYC-SKI-SAF-KIRG

Ski Safari Kirgizië

Kirgizië, de plek waar het voor ons allemaal begon. Naast onze gevierde avontuurlijke wintersportreis, bieden we vanaf volgend seizoen ook een nieuwe reis aan: Ryce Travel Ski Safari. Zoals steeds een combinatie van wintersport én cultuur, voor de avontuurlijke, autonome en nieuwsgierige wintersporter. 

Bekijken
#RYC-WINTER-KIRG

Avontuurlijke wintersport Kirgizië

31 december 2023
16 max

In 8 dagen gaan we de absolute wintersport hoogtepunten van Kirgizië ontdekken. Avontuur staat voorop dus verwacht geen hypermoderne skiliften, wienerschnitzels of 5 sterren hotels. Wat kun je dan wel verwachten? Wintersport Kirgizië is bijvoorbeeld Pistenbully droppings, Russische banya’s, Kirgizische gastvrijheid, Yurt tenten, Shaskliks en Karaoke avonden.

Bekijken

Het Karakol Skigebied, het beste skigebeid van Centraal-Asië!

Het Karakol skigebied kunnen we met gerust hart het beste skigebied van heel Centraal-Azië noemen. Het is het hoogst gelegen gebied, heeft de meeste kilometers en is bovendien niet duur (zeker in vergelijking met de resorts rond Almaty). Het is een gebied met voor ieder wat wils.  

Karakol skigebied
Het Karakol skigebied in Kirgizië

In ‘t kort 

  • 20 km piste
  • 5 liften 
  • 1 funpark 
  • Karakol skigebied bevindt zich op een hoogte tussen 2.400 en 3.050m 
  • De liften zijn geopend van 10 tot 16u
  • Het wintersport seizoen loopt van november tot april
  • Leuk weetje: tijdens de hoogdagen van de Sovjetperiode kwamen Olympisch skiërs hier trainen 

Karakol Skigebied in ‘t lang 

Zowel beginnende wintersporters als ervaren rotten vinden hier hun gading: er zijn blauwe, rode en zwarte pistes en een hele verdere vallei met veel bomen om eigen sporen te trekken. Freeriders onder ons: het gebied heeft massa’s offpiste-potentieel. En er is zelfs een klein fun park.  

Soms zijn ook freeriders een beetje lui: voor een verwaarloosbaar bedrag kan je naar de top van het skigebied met een sneeuwscooter. Om dan van op zo’n 3.450m helemaal naar beneden te sjezen.  

De sneeuw is overdadig en van uitzonderlijke kwaliteit door de nabijheid van het Issyk Kulmeer (dat voor een soort microklimaat zorgt). Op mooie dagen ski je in weelderige, metershoge, beetje droge poeder. Champagne powder! De pistes bieden een indrukwekkend zicht op het Issyk Kulmeer met daarachter nog meer bergen

Tijdens de schoolvakanties en in het weekend kan het behoorlijk druk zijn, daarbuiten lijk je het gebied helemaal voor jezelf te hebben. Het gebied is makkelijk te bereiken met de skibus of taxi. Als je eigen vervoer hebt, zorg dan zeker voor iets met vierwielaandrijving. De weg is nogal hobbelig.

hoogste punt karakol
Het hoogste punt van het skigebied van Karakol