fbpx

Filter By

Ice Bar Jyrgalan, Kyrgyzstan
#RYC-SKI-SAF-KIRG

Ski Safari Kirgizië

Kirgizië, de plek waar het voor ons allemaal begon. Naast onze gevierde avontuurlijke wintersportreis, bieden we een toegankelijkere variant aan: Ryce Travel Ski Safari. Zoals steeds een combinatie van wintersport én cultuur, voor de avontuurlijke, autonome en nieuwsgierige wintersporter. 

Bekijken
#RYC-WINTER-KIRG

Avontuurlijke wintersport Kirgizië

In 8 dagen gaan we de absolute wintersport hoogtepunten van Kirgizië ontdekken. Avontuur staat voorop dus verwacht geen hypermoderne skiliften, wienerschnitzels of 5 sterren hotels. Wat kun je dan wel verwachten? Wintersport Kirgizië is bijvoorbeeld Pistenbully droppings, Russische banya’s, Kirgizische gastvrijheid, Yurt tenten, Shaskliks en Karaoke avonden.

Bekijken
#RYC-CAT-SKI-KIRG

Cat Ski Kirgizië

Cat ski Kirgizië? In de Jyrgalan vallei van Kirgizië valt een abnormale hoeveelheid droge Centraal Aziatische sneeuw. Het gigantische Issyk Kul meer zorgt voor een micro-klimaat met aanzienlijk meer sneeuwval dan elders in Centraal Azië. Dat is de reden waarom we georganiseerde cat ski reizen aanbieden naar Jyrgalan. Compleet met overnachting in traditionele yurt en Russische sauna.

Bekijken

Issyk Kul, de “Côte dAzur” van Kirgizië

Aan het Issyk Kul meer is het goed toeven. Jong en oud, Kirgiezen en toeristen, pootjesbaaders en fuifbeesten, avonturiers op zoek naar de woeste eenzaamheid van bergtoppen en hoogvlaktes, een stevige brok couleur local, kleurige cocktails in zwierige resorts of verlaten stranden. Een gebied zo groot als Denemarken heeft voor ieder wat wils. 

Issyk Kul
Het meer is ideaal voor zeilboten

Weetjes over het Issyk Kul meer om mee uit te pakken

  • Issyk Kul is het op één na grootste bergmeer ter wereld. Alleen het Titicacameer is groter. 
  • Het meer is 60 km op z’n breedst, 182 km op z’n langst en 668 m op z’n diepst.
  • Staat op de zevende plaats van de diepste meren ter wereld.
  • Het meer is enigszins verzilt. 
  • Op de bodem van het meer liggen restanten van een 2.500 jaar oude, verzonken stad. Historici en archeologen aller landen: daarheen!
  • Nog meer boeiends: aan de oostzijde van het meer bevindt zich een Russische testlocatie voor torpedo- en onderzeeboottechnologie.  

In het Kirgizisch betekent Issyk Kul warm meer, omdat het nooit bevriest, zelfs niet tijdens de guurste winters. En in Kirgizië kan het verdomd koud worden. Ook opmerkelijk als je bedenkt dat het meer op zo’n 1.600m boven de zeespiegel ligt en omringd is door met eeuwige sneeuw bedekte bergen. 

Doorheen de geschiedenis is de Issyk Kul regio altijd een plek van rust geweest. Een oase aan de zijderoute en populaire vakantiebestemming tijdens de Sovjetperiode. De rest van het land kijkt ook nu nog een beetje laatdunkend naar die ontspannen Issyk Kulianen. 

Toerisme

Vandaag de dag vinden veel toeristen hun weg naar het meer . In het algemeen geldt: massatoerisme (voor zover we over massatoerisme in Kirgizië kunnen spreken – maar denk wel aan resorts, clubs en cocktails) in het noorden, en voornamelijk landbouw en verlaten stranden in het zuiden. De belangrijkste steden aan het meer zijn Cholpon Ata in het noorden en Karakol in het oosten. Cholpon Ata is een beetje het Lloret van Kirgizië. 

Points Of Interest langs het Issyk Kul meer:

  • Barskoon Waterfall: een prachtige waterval in de Barskoon vallei. Een leuk feitje is dat op deze plek Yuri Gagarin heeft getraint om astronaut te worden.
  • Fairy Tale Canyon: ook wel de sprookjesvallei genoemd in het Nederlands.
  • Bokonbayevo: in Bokonbayevo zijn traditionele adelaar shows te zien.
  • Solenoye Ozero: dit is een zout meer waar in je letterlijk drijft door het hooge zoutgehalte. Een bijzondere ervaring is het zeker!

Issyk Kul en bergen
Issyk Kul meer vanuit de bergen