fbpx

Filter By

#RYC-WINTER-KAZ

Avontuurlijke wintersport Kazachstan

Komende winter bieden we meerdere avontuurlijke wintersport reizen aan naar Kazachstan. Skiën in de noordelijke Himalaya met uitzicht op de wereldstad Almaty! Verwacht geen saai nachtleven, Wiener Schnitzels of Duitse Schlagers. Wat kun je dan wel verwachten? Nou, bijvoorbeeld gloednieuwe skigebieden, een bruisend nachtleven en een bezoek aan de Charyn vallei.

Bekijken

Het Dzungarian gebergte, het toppunt van ongerepte natuur

Vooral de ongerepte natuur kenmerkt het Dzungarian gebergte. Er zijn haast geen wegen en bewoning vind je er ook zo goed als niet. Sommige delen zijn zelfs zo afgelegen en onherbergzaam dat ze enkel te paard of met behulp van een helikopter te bereiken zijn. Het gebergte strekt zich uit tot in China over een lengte van wel 450 kilometer. Met pieken tot boven 4400 meter die bedekt zijn met eeuwige sneeuw en gletsjerijs, maakt het gebergte een statige indruk. De vele prachtige gletsjermeren met hun diepblauwe kleurschakeringen geven het gebergte iets sprookjesachtig. Er zouden er meer dan 200 gletsjermeren te zien zijn in het Dzungarian gebergte.

Op sommige plaatsen kun je tekeningen op de rotsen, rituele gebouwen en grafheuvels bekijken. Die zijn sinds de oudheid aanwezig en vormen een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van het gebergte.

Dzungarian: bergen met inspiratie

Wanneer je het Dzungarian gebergte intrekt, zal je merken dat je snel geïnspireerd raakt door de schoonheid ervan. De frisse en zuivere berglucht zetten de oorspronkelijke bewoners er al heel snel aan toe om sanatoria en ziekenhuizen te bouwen in de weide omgeving van de bergen. De bergen zelf vormen een thuis voor dieren zoals schapen, gazellen en berggeiten.

Een freeride wahalla!

Sinds een aantal jaren hebben wintersporters het gebied ontdekt. De redelijke nabijheid van Almaty zorgt ervoor dat vooral freeriders hier naartoe komen. De sneeuw is zeker en de afdalingen zijn ongerept. Het cat skiën heeft Ryce Travel sinds een aantal jaren ontwikkeld. Omdat dit nog in de kinderschoenen staat bieden we het nog niet commercieel aan. Je kunt altijd contact opnemen met ons om een gepersonaliseerde trip te organiseren. Zowel met toerski’s/splitboard of door met onze cat op pad te gaan.

Of je nu wandelt, de dierenwereld exploreert of gewoon een frisse neus wilt halen, je zult ongetwijfeld een pittoresk landschap aantreffen dat zich perfect leent voor de volmaakte trip.

Village Dzungarian