fbpx

Filter By

#RYC-WINTER-KAZ

Avontuurlijke wintersport Kazachstan

Komende winter bieden we meerdere avontuurlijke wintersport reizen aan naar Kazachstan. Skiën in de noordelijke Himalaya met uitzicht op de wereldstad Almaty! Verwacht geen saai nachtleven, Wiener Schnitzels of Duitse Schlagers. Wat kun je dan wel verwachten? Nou, bijvoorbeeld gloednieuwe skigebieden, een bruisend nachtleven en een bezoek aan de Charyn vallei.

Bekijken

Chundzha Hot Springs, vitaliserende thermale bronnen

Net zoals de Ak Suu Hot Springs in Kirgizië, heeft Kazachstan ook zo zijn eigen hot springs gelegen in het dorp Chundzha. Met zo’n 20.000 inwoners is Chundzha een redelijk groot dorp dat ondertussen al is ingesteld op het toerisme met onder andere kleine bazaarwinkels. Maar als je schone lucht wilt inademen, gezonder wilt worden tegen een betaalbare prijs én wilt genieten van de plaatselijke Kazachse kookkunst, dan is Chundzha voor jou zeker the place to be.

Aan het water worden verschillende helende eigenschappen toegekend: herstel van huidziekten, herstel van digestieve ziekten, voorkomen van cardiovasculaire ziekten. Het water zou ook helpen bij depressies en om het immuniteitssysteem te verbeteren. Dit komt doordat het water radon bevat, wat een therapeutisch effect heeft op het menselijk lichaam. De bronnen van Chundzha doorstaan perfect de vergelijking met gerenommeerde thermale plaatsen zoals de bronnen van Baden-Baden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zich talrijke gezondheidsinstituten bevinden in het gebied met de vitaliserende bronnen.

Vulkanische warmte van Chundzha

Het water in de hot springs van Chundzha heeft door natuurlijke vulkanische activiteit het hele jaar door een temperatuur tussen 37 en 50 graden Celsius. Naargelang de temperatuur worden de baden opgedeeld: van warm tot heel heet. Zo heeft elk bad een andere temperatuur en kan de bezoeker kiezen welk bad te bezoeken.

Door de hoge constante temperatuur van het water bevriest het nooit. Je kunt er dus het jaar rond genieten van weldoende warmte, ook in hartje winter wanneer buitentemperaturen ver onder nul zakken en het landschap is bedekt met een dikke laag sneeuw. Dit maakt de sensatie van het bezoek nog groter. Een beleving om nooit meer te vergeten!


Chundzha road
Onderweg naar Chundzha