fbpx

Filter By

#CAT SKI - KIRGIZIE

Cat Ski Kirgizië

29 december 2024
12

Cat ski Kirgizië? In de Jyrgalan vallei van Kirgizië valt een abnormale hoeveelheid droge Centraal Aziatische sneeuw. Het gigantische Issyk Kul meer zorgt voor een micro-klimaat met aanzienlijk meer sneeuwval dan elders in Centraal Azië. Dat is de reden waarom we georganiseerde cat ski reizen aanbieden naar Jyrgalan. Compleet met overnachting in traditionele yurt en Russische sauna.

Bekijken
Ice Bar Jyrgalan, Kyrgyzstan
#RYC-SKI-SAF-KIRG

Ski Safari Kirgizië

Kirgizië, de plek waar het voor ons allemaal begon. Naast onze gevierde avontuurlijke wintersportreis, bieden we een toegankelijkere variant aan: Ryce Travel Ski Safari. Zoals steeds een combinatie van wintersport én cultuur, voor de avontuurlijke, autonome en nieuwsgierige wintersporter. 

Bekijken
#AW-KIRGIZIE

Avontuurlijke wintersport Kirgizië

In 8 dagen gaan we de absolute wintersport hoogtepunten van Kirgizië ontdekken. Avontuur staat voorop dus verwacht geen hypermoderne skiliften, wienerschnitzels of 5 sterren hotels. Wat kun je dan wel verwachten? Wintersport Kirgizië is bijvoorbeeld Pistenbully droppings, Russische banya’s, Kirgizische gastvrijheid, Yurt tenten, Shaskliks en Karaoke avonden.

Bekijken
Tour ski Kyrgyzstan
#TOUR-SKI-SPLITBOARD-KIRGIZIE

Tour Ski / Splitboard Kirgizië

Tour Ski / Splitboard Kirgizië: Met de hoogste bergen van Centraal Azië en met de meeste sneeuwval is Kirgizië bij uitstek geschikt voor een freeride reis. Jouw opties om te toeren zijn eindeloos maar de beste omstandigheden vind je in de Issyk Kul provincie. Daarnaast heb je opties om een tour ski / splitboard reis te boeken op hoogvlaktes van 4000 meter. Zelfs een zomerreis op de gletsjers van Piek Lenin behoort tot de mogelijkheden.

Bekijken

Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië

Laten we eerlijk wezen, je gaat niet naar Kirgizië voor Bishkek. In de hoofdstad ben je ver verwijderd van de majestueuze vergezichten en de indrukwekkende berglandschappen van de rest van het land. Bishkek, dat ook bekend staat als Frunze, ziet eruit als een Sovjetstad. Bijvoorbeeld hoge betonnen gebouwen doen denken aan grijze functionarissen en kafkaiaanse bureaucratie. Plus een prominent standbeeld van Lenin (voor het Nationaal Historisch Museum, een bezoekje waard). 

Maar we wijken af. De hoofdstad van Kirgizië doet ook een beetje aan als een provinciestad, met brede boulevards en groene parken. Eigenlijk best groen dus. Er stromen twee rivieren, de Ala Archa en de Alamüdün. Langs één kant zie je de bergen van Ala Archa oprijzen, aan de andere kant reikt de uitgestrekte steppe tot in Kazachstan

Ala Too plein
Het Ala Too plein is het centrum van de stad

Points Of Interest: 

  • De Osh Bazaar: deze bedrijvige markt biedt een mooie eerste kijk op de centraal-aziatische cultuur. Laat je meevoeren op de zoete klanken van brullende verkopers en kwieke kopers.
  • Ala Too square: het grote centrale plein van de stad wordt bewaakt door een standbeeld van Manas, de legendarische nationale held van Kirgizië.  
  • Panfilov Park: dit park is een goed voorbeeld weer van hoe mensen in Kirgizië met vrije tijd omgaan. Hier zijn verschillende attracties te bezoeken.
  • Victory Square: een park met in het midden 3 grote bogen. Onder de bogen brand eeuwig vuur om te vieren dat 40 jaar de oorlog is afgelopen.

Bishkek is een relatief jonge stad, en kent als bijgevolg weinig historische gebouwen.

Bishkek als terugval basis

De hoofdstad is in de eerste plaats de vertrek- en inkomhal van het land. Veel toeristen rusten er uit na een lange reis of bekomen er net even van hun lange reis. Je kan er goed eten en drinken. De stad is verder een prima startpunt voor trek- en skitochten. Ala Archa nationaal park – met verschillende bergtoppen hoger dan 4000 m – ligt op slechts 40 km.

Manas airport
Internationale vliegveld Manas in Bishkek