fbpx

Filter By

#CAT-SKI-GEO

Cat Ski Georgië

Cat ski Georgië? In de Goderdzi vallei van Georgië valt de meeste sneeuw van de Kaukasus. Door de nabijheid van de Zwarte Zee dumpt het hier onwaarschijnlijk vaak. Dat is de reden dat we georganiseerde cat ski reizen aanbieden naar de Adjara regio in het westen van Georgië. Je overnacht in een mountain lodge op 2100 meter en hebt een waanzinnig uitzicht over de Lage Kaukasus. Deze reis biedt 5 dagen cat skiën in Goderdzi.

Bekijken

Batumi

De Georgische badplaats bij uitstek. Batumi (ბათუმი) is de tweede grootste stad van het land, gelegen aan de Zwarte Zee, vlakbij de grens met Turkije. Charmant willen we deze stad in de eerste plaats niet noemen, daarvoor zijn er naar onze bescheiden mening iets te veel casino’s en chacha spuitende fonteinen. Parel van de Zwarte Zee gaat ons dus iets te ver, maar, opgelet, ook Batumi heeft verrassende kanten. Soms moet je gewoon even zoeken.

Want als je even zoekt kom je tussen toeristen en wolkenkrabbers ook botanische tuinen en avant-garde architecturale hoogstandjes tegen. De afgelopen 10 jaar is er een enorme bouwspurt geweest in Batumi. De Batumi Boulevard strekt zich uit over 7km en biedt al het vertier dat je kunt wensen. Strandbarretjes, attractieparken, uitzichttorens, fietspaden en uiteraard brede kiezelstranden. Even buiten de stad staat het bijzondere grensgebouw Sarpi Border Checkpoint.

Batumi boulevard
Boulevard van Batumi

In de late 19e eeuw floreerde Batumi als havenstad. Europese architecten en andere belangrijk heerschappen (de Nobels en Rothschilds bijvoorbeeld) (her)bouwden de oude stad en vochten om de macht. Batumi was immers de perfecte hub om Azerbeidzjaanse olie naar Europa te transporteren.

Interessants in Batumi

  • Argo cable car: de Argo kabelbaan neemt je mee tot hoog boven de stad. Mooi uitzicht, mooie zonsondergangfoto’s voor op social media.
  • Botanical garden: de botanische tuin van Batumi ligt eigenlijk in Mtsvane Kontskhi, een stadje zo’n 10 kilometer buiten de stad. Het is een van de grootste tuinen in heel de voormalige Sovjet-Unie. Heerlijk om rond te kuieren.
  • Chacha Tower: hier kan je, jawel, chacha uit een fontein drinken. Voor sommigen misschien een beetje studentikoos, maar hey, je zou ook een kijkje willen gaan nemen bij een champagnefontein, niet?