fbpx

Filter By

#RYC-SKI-SAF-KAZ

Ski Safari Kazachstan

Op Ski Safari in het zuiden van het immense Kazachstan? Dat betekent dat je een week lang verblijft in de wereldstad Almaty en dat je gaat wintersporten in de grootste skigebieden van het land. Uiteraard met een mix van cultuur en lokale ervaringen. Zo brengen we bijvoorbeeld een bezoek aan de Charyn Canyon, de uitgestrekte steppes en lokale marktjes.

Bekijken
#RYC-WINTER-KAZ

Avontuurlijke wintersport Kazachstan

Komende winter bieden we meerdere avontuurlijke wintersport reizen aan naar Kazachstan. Skiën in de noordelijke Himalaya met uitzicht op de wereldstad Almaty! Verwacht geen saai nachtleven, Wiener Schnitzels of Duitse Schlagers. Wat kun je dan wel verwachten? Nou, bijvoorbeeld gloednieuwe skigebieden, een bruisend nachtleven en een bezoek aan de Charyn vallei.

Bekijken

Almaty, een stad van miljoenen

Almaty, Alma-Ata of Алматы is een miljoenenstad op vele vlakken: meer dan een miljoen inwoners, functies, appels en namen. De voormalige hoofdstad van Kazachstan is de grootste stad van het land. Met zijn goede infrastructuur is het een groot verschil met de rest van het land. Dat is ook goed nieuws voor jouw als reisiger, want dan hoef jij niet uren lang te hobbelen naar bijvoorbeeld Skigebied Shymbulak.

De stad veranderde al tig keer van naam. In de tijd van de Russische tsaren heette de stad Verny. De naam wijzigde in 1921 in Alma-Ata en vanaf 1994 kreeg de stad als officiële benaming Almaty. Almaty was tot in 1997 de hoofdstad van Kazachstan. Nu is dit Astana, het huidige Nur-Sultan.

Almaty betekent in het Kazachs ‘rijk aan appelen’. Ook het vroegere Alma-Ata heeft een appel in de betekenis. Dat is niet zo verwonderlijk als je weet dat er veel (wilde) appelboomgaarden te vinden zijn rondom de stad.

Op stap in Almaty 

Statige gebouwen, open pleinen, vele onderwijsinstellingen – waaronder diverse universiteiten – en een druk economisch en sociaal leven. Een voormalige hoofdstad met uitstraling. Je hoeft je in de stad zeker niet te vervelen, er is voor elk wat wils. 

We starten onze tocht aan de Zenkov-kathedraal. Deze Russisch-orthodoxe kathedraal uit 1907 is te vinden in een oostelijk stadspark. Ze is zo’n 56 meter hoog en volledig uit hout opgebouwd. De oorspronkelijke naam was Kathedraal van de Hemelvaart van Christus, maar het bouwwerk is nu beter gekend onder de naam van de architect die het uittekende: Andrei Pavlovich Zenkov.

Zenkov kathedraal
De Zenkov kathedraal in het centrum van Almaty

Verder trekt ook de televisietoren van Almaty de aandacht. Deze toren werd rond 1980 gebouwd en is 371,5 meter hoog. Twee hogesnelheidsliften vervoeren bliksemsnel mensen binnen de toren. Deze bijzondere plaats is jammer genoeg niet toegankelijk voor publiek.

Ook de grote Barakholka bazaar is zeker een bezoekje waard. Deze markt lokt veel volk naar onder andere enorme hoeveelheden kledingrekken, speelgoed en (bouw)materialen.

Barakholka

Een laatste niet-alledaagse bezienswaardigheid van de stad is het Beatles-monument. De wereldberoemde band staat aan een bankje afgebeeld op het Park Kok Tobe en is zeker een (Instagram)bezoekje waard.

Gouden Tip: Bezoek het Kok Tobe Park met de gondellift. Het kost wel even wat, maar je krijgt er een gigantisch uitzicht voor terug!