fbpx

Filter By

Ice Bar Jyrgalan, Kyrgyzstan
#RYC-SKI-SAF-KIRG

Ski Safari Kirgizië

Kirgizië, de plek waar het voor ons allemaal begon. Naast onze gevierde avontuurlijke wintersportreis, bieden we een toegankelijkere variant aan: Ryce Travel Ski Safari. Zoals steeds een combinatie van wintersport én cultuur, voor de avontuurlijke, autonome en nieuwsgierige wintersporter. 

Bekijken
#RYC-WINTER-KIRG

Avontuurlijke wintersport Kirgizië

In 8 dagen gaan we de absolute wintersport hoogtepunten van Kirgizië ontdekken. Avontuur staat voorop dus verwacht geen hypermoderne skiliften, wienerschnitzels of 5 sterren hotels. Wat kun je dan wel verwachten? Wintersport Kirgizië is bijvoorbeeld Pistenbully droppings, Russische banya’s, Kirgizische gastvrijheid, Yurt tenten, Shaskliks en Karaoke avonden.

Bekijken
#RYC-BACK-FREE-KG

Backcountry Freeride Kirgizië

In navolging van de avontuurlijke wintersportreizen biedt Ryce Travel ook freeride reizen naar Kirgizië aan. In deze week staat uiteraard het backcountry skiën centraal maar zullen we ons ook onderdompelen in de lokale cultuur.

Bekijken

Relaxen in Ak Suu

Ontspannen? Even naar de hot springs van Ak Suu. Kirgizië heeft een serieuze warmwaterbronnentraditie. Zowel locals als toeristen baden in het natuurlijk warme water om hun pijntjes en zorgen weg te spoelen. En dat in de great outdoors. Heerlijk land. 

Niet ver van het dorp Ak Suu en onderweg naar het gelijknamige resort, vind je de hot springs. Niets fijner dan een duik erin natuurlijk, heet water na een vermoeiende dag. De hot springs zijn het hele jaar door geopend, dus zwemmen kan zowel na het hiken, paardrijden of mountainbiken in de zomer, als na een dag skiën of boarden in de winter.

Voorheen waren de Chong Oruktu hot springs de beste optie vanuit Karakol maar tegenwoordig zijn de Ak Suu hotsprings een veel betere optie. Er zijn meerdere baden van verschillende temperaturen. Het heetste bad loopt op tot boven de 40 graden. Voor sommige badderaars is dit zelfs te heet. Gelukkig kun je ook kiezen uit een minder hete baden, en er is zelfs een ijskoud bad om je in onder te dompelen.

De warmwaterbronnen liggen zo’n 15 km van Karakol en zijn gemakkelijk te bereiken met taxi of marsjroetka (bus nummer 350) vanuit het centrum. Uiteraard kun je met ons een tour boeken naar Kirgizië en dan brengen wij je ernaar toe :)

Ak Suu hot springs