fbpx

Filter By

#RYC-SKI-SAF-KAZ

Ski Safari Kazachstan

Op Ski Safari in het zuiden van het immense Kazachstan? Dat betekent dat je een week lang verblijft in de wereldstad Almaty en dat je gaat wintersporten in de grootste skigebieden van het land. Uiteraard met een mix van cultuur en lokale ervaringen. Zo brengen we bijvoorbeeld een bezoek aan de Charyn Canyon, de uitgestrekte steppes en lokale marktjes.

Bekijken
#AW KAZACHSTAN

Avontuurlijke wintersport Kazachstan

Komende winter bieden we meerdere avontuurlijke wintersport reizen aan naar Kazachstan. Skiën in de noordelijke Himalaya met uitzicht op de wereldstad Almaty! Verwacht geen saai nachtleven, Wiener Schnitzels of Duitse Schlagers. Wat kun je dan wel verwachten? Nou, bijvoorbeeld gloednieuwe skigebieden, een bruisend nachtleven en een bezoek aan de Charyn vallei.

Bekijken

Ak Bulak Skigebied, lekker freeriden!

In ’t kort

  • Zo’n 10 kilometer piste, waarvan vier kilometer blauwe, drie kilometer rode en drie kilometer zwarte.
  • Vijf liften, waarvan één cabinelift, drie stoeltjesliften en 1 sleeplift.
  • Gemiddelde temperatuur: – 7° C in de winter (van november tot april). Een mild klimaat, veel zonnige dagen en een grote hoeveelheid sneeuw in de winter zijn eveneens troeven voor dit uitzonderlijke skigebied.
  • Redelijk druk in het weekend met families en spelende kinderen.
  • 2 dagen per week is er de mogelijkheid om tussen 19:00 en 22:00 te kunnen skien.
  • De skipas is ietsjes goedkoper dan in andere skigebieden rond Almaty.

Ak Bulak in ’t lang

Ak Bulak is een goed startpunt voor beginnende skiers. Zoals al vermeld stond in de bovenstaande tekst, wordt het er in het weekend erg druk met dagjesmensen. Zo is er bijvoorbeeld een lange, rustige, geleidelijke afdaling om te oefenen en les te kunnen geven. Echter, komt de geoefende Ryciger niet voor de beginners pistes helemaal naar Kazachstan!

Freeriden voor gevorderden

Wie ten volle de sfeer van het freeriden wil beleven, is bij het skigebied Ak Bulak aan het juiste adres. Steile afdalingen, een overvloed aan sneeuw, dennenwoud, nauwe doorgangen en weidse sneeuwvelden. Ak Bulak heeft het allemaal. En dan hebben we het nog niet gehad over de vele couloirs en drops – zo talrijk als de sterren. Ga je op weekdagen, dan is het er ook heerlijk rustig. Na de diepsneeuwuitdaging, kun je jezelf volledig herbronnen met een maaltijd in de lokale restaurants of zelfs een overnachting in het hotel aan de pistes. Het skigebied Ak Bulak is gebouwd in 2006, maar groeide snel uit tot één van de meest populaire bestemmingen in de regio voor toerisme. Het ligt op ongeveer 60 kilometer van de metropool Almaty, wat ongeveer een uurtje rijden is.

Een goede sfeerimpressie van het skigebied: