fbpx

Filter By

Ice Bar Jyrgalan, Kyrgyzstan
#RYC-SKI-SAF-KIRG

Ski Safari Kirgizië

Kirgizië, de plek waar het voor ons allemaal begon. Naast onze gevierde avontuurlijke wintersportreis, bieden we een toegankelijkere variant aan: Ryce Travel Ski Safari. Zoals steeds een combinatie van wintersport én cultuur, voor de avontuurlijke, autonome en nieuwsgierige wintersporter. 

Bekijken
#RYC-WINTER-KIRG

Avontuurlijke wintersport Kirgizië

In 8 dagen gaan we de absolute wintersport hoogtepunten van Kirgizië ontdekken. Avontuur staat voorop dus verwacht geen hypermoderne skiliften, wienerschnitzels of 5 sterren hotels. Wat kun je dan wel verwachten? Wintersport Kirgizië is bijvoorbeeld Pistenbully droppings, Russische banya’s, Kirgizische gastvrijheid, Yurt tenten, Shaskliks en Karaoke avonden.

Bekijken

Aalam Ordo, een mysterieuze plek

Niet ver van de sprookjesvallei (Skazka Valley) vind je een bijzondere, maar mysterieuze plek. Rijdend langs de verschillende en vervallen yurts gemaakt van beton, stuit je op een gouden poort langs de kant van de weg. De gouden poort omsluit een groot complex van verlaten yurts en afbladderende muurschilderingen naast het Issyk Kul meer: Aalam Ordo. Een vergeten project van een al lang vertrokken president.

De geschiedenis van Aalam Ordo

Aalam Ordo is gebouwd in 2009 onder de toenmalige president Kurmanbek Bakiyev. Het plan was groots: de plek moest een soort centrum voor kennis, cultuur en spiritualiteit worden, waar jong en oud van elkaar konden leren en ideeën uitwisselen. Met 365 yurts, waarvan 36 yurts voor de ouderen waren, dacht de regering van Kirgizië een nieuwe generatie te ontwikkelen en zo een Nobel prijs binnen te slepen. Het project werd echter nooit werkelijkheid. In 2010 leidden protesten tot de tweede Kirgizische revolutie. Hierdoor werd de huidige president afgezet en Aalam Ordoo jammer genoeg vergeten.

Vind een weg naar binnen of neem een kijkje tussen de spijlen van de poort naar de murals en beelden. Eenmaal binnen zijn er verschillende dingen te zien. Zo is er bijvoorbeeld een groot niet-compleet theather gebouwd met uitzicht over het Issyk Kul meer en zijn er schilderingen met draken wat symbool staat voor de corruptie in de nationale politiek. Daarnaast zijn er ook wilde schapen en andere dieren die een plekje hebben gevonden tussen de vervallen muren. Kortom, een mysterieuze maar interessante plek om te bezoeken.

Aalam Ordo
Aparte constructies bij het Aalam Ordo complex

Handige tip: Als je van plan bent om naar binnen te gaan, hou dan rekening met je omgeving. Het kan namelijk zijn dat de verlaten yurts bewoond zijn door de lokale bevolking.

Rukh Ordo

Precies aan de overkant van het Issyk Kul meer, in Cholpon Ata, is het wel gelukt om een cultureel centrum te maken: Rukh Ordo. Rukh Ordo kan je eigenlijk zien als het niet vervallen en verlaten Alam Ordo. Hoewel Rukh Ordo niet bedoeld was om bewoond te worden, geeft deze plek wel een zelfde vibe af. Het complex bestaat uit 10 mini musea waar je kunst en cultuur kunt bekijken. Hier is de mogelijkheid om een gids te vragen. Tijdens een interactieve excursie van anderhalf uur leer je niet alleen de Kirgizische geschiedenis, cultuur en manier van leven, maar krijg je ook de kans om te zingen, de nationale dans te dansen, tradities en nog veel meer. Een unieke ervaring!


Rukh ordo
Rukh Ordo