fbpx

Levering van ski-uitrusting in Kosovo

Deze week heeft Ryce Travel wintersport- en ski-uitrusting gebracht naar Kosovo. Onze directeur Peter Hofman is zelf naar Peja gereden om de spullen af te leveren in het stadje Peja.  Het betreft voornamelijk toerski’s, splitboards en lawine uitrusting. De aanschaf is met hulp van onze partners MK Skiservice, Arva, Technolyt en Frosty Snowboarding gedaan.

Samen met eerdere zendingen is er nu een grote variëteit aan wintersportuitrusting in Peja. Met de goederen kunnen de lokale gidsen meer tours aanbieden. Ryce Travel is samen met het Kosovaarse Wander Adventures bezig om de Peaks of Balkans te openen in de winter. Daarnaast komt er een professionele outdoorwinkel die gerund wordt door lokale gidsen. Uiteraard met ondersteuning van vrijwilligers vanuit Ryce Travel.

Peaks of Balkans

In september zijn Peter, Ferda en Lauren naar Kosovo afgereisd om de Peaks of Balkans te lopen. Deze hike-route is inmiddels één van de populairste van de Balkan. Duizenden hikers weten hun weg te vinden op het grensgebied van Kosovo, Montenegro en Albanië. Deze routes zijn vakkundig uitgezet door lokale gidsen uit deze 3 landen. Sinds een jaar of 10 is het toerisme enorm gegroeid. Guesthouses zijn gebouwd en berghutten zijn verbouwd tot slaapplekken.

Hieronder een glimp van de hoogtepunten:

Peaks of Balkan Trail Peaks of Balkan Waterfall

In de winter liggen de routes bedolven onder een dikke pak sneeuw. De meeste guesthouses zijn gesloten en het toerisme ligt grotendeels op zijn gat. Daarom hebben Ryce Travel en Wander Adventures de handen inéén geslagen om een Peaks of Balkans winter editie op te zetten. Je kunt dan met toerski’s of splitboard de route volgen. We zoeken unieke hellingen om backcountry te skiën en slapen in afgelopen berghutten. Hier komt nog veel bij kijken. Gelukkig is de eerste stap gezet met de aanschaf van toerski’s en lawine-uitrusting. Komende winter gaan we de verschillende routes openen.

Daarnaast ondersteunt Ryce Travel bij het openen van de Bora Outdoor winkel in Peja. Deze plek zal een hub worden voor outdoor liefhebbers. Bovendien kun je er terecht van reparaties en onderhoud. De afgelopen jaren hebben we ski-onderhoud uitrusting geleverd en opleidingen aangeboden om ski’s en snowboards te onderhouden. Vanaf deze winter zal dit operationeel zijn en komende zomer wordt de echte outdoor shop gebouwd en geopend.

Via deze weg willen we graag MK Skiservice bedanken voor hun jarenlange support bij dit project. Menno Koelewijn is nooit te beroerd geweest om ons te ondersteunen met materiaal en kennis. Ook een speciale dank voor Arva, Technolyt en Frosty Snowboarding. Kijk voor meer foto’s van dit project op onze Instagram.

Skiservice shop Peja, Kosovo Skiservice shop Peja, Kosovo