fbpx

Hulptransport Centraal Azië

De laatste weken hebben wij ons langzaam aangepast aan het nieuwe normaal. Velen van ons zijn gaan opruimen, klussen en kibbelen. Wat is daadwerkelijk relevant en wat hebben we echt nodig? Eten, drinken en een dak boven ons hoofd? Onderwijs, werk en ontspanning? Wat vooral naar voren komt is dat we naastenliefde en compassie nodig hebben. In Nederland doet de overheid alles om de schade te beperken. Maar in Centraal Azië kan de overheid dat niet.

We zijn samen in deze crisis beland en we zullen er ook samen uit moeten komen. In Centraal Azië zijn veel spullen nodig die wij de afgelopen dagen naar kringloopwinkels hebben gebracht. Wij willen deze spullen graag een nieuwe bestemming geven in landen als Kirgizië en Oezbekistan. Willen jullie helpen bij het doneren van de volgende producten?

  1. Lesgeven op afstand: lesmateriaal (pennen/schriften/rekenmachines), (rug)tassen, smartphones, computers, Engels/Russische boeken, muziekinstrumenten
  2. Basisbehoeften: kleding (voor de bergen), schoenen, tenten/kampeerspullen, keukengerei (servies/bestek/potten/pannen/apparatuur)
  3. Sport/Ontspanning: sportkleding, sportmateriaal, speelgoed
  4. Medische hulpmiddelen: desinfectie, zeep, pijnstillers, thermometers, papieren zakdoeken, tandpasta/borstel
  5. Landbouw: groente-zaden

In de week na Koningsdag (27 april tot en met 3 mei 2020) komen wij spullen ophalen door heel het land. Je kunt jouw donaties voor de deur zetten zodat we geen fysiek contact hebben. Vul de gegevens hieronder in om je aan te melden:

Het ophaalschema is als volgt:

Maandag 27 april:
Limburg, Noord-Brabant

Dinsdag 28 april:
Zeeland, Zuid-Holland

Woensdag 29 april:
Utrecht, Gelderland

Donderdag 30 april:
Noord-Holland, Flevoland

Vrijdag 1 mei:
Overijssel, Drenthe

Zaterdag 2 mei:
Groningen, Friesland

Zondag 3 mei:
extra dag Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht

[contact-form-7 id=”141840″ title=”Coronatransport”]

De regio is na het uiteenvallen van de Sovjet Unie aan zijn lot overgelaten. Schimmige regeringen en een economisch verval zorgden voor een grotere crisis dan de huidige coronacrisis. Als stichting proberen wij al jaren om de faciliteiten op te krikken door het steunen van lokale projecten en door het organiseren van community based reizen. We zijn een stichting die niet wil bedelen om geld of donaties. We willen juist met pro-actieve partners werken aan het verbeteren van de levensomstandigheden. Wij geven nooit geld. We geven alleen kennis en materiaal. Daarmee kunnen ‘locals’ initiatieven ontplooien.

Lokale TV beelden van ons vorige hulptransport naar Kirgizië