fbpx

CBT Arslanbob ondersteunt kinderen in Kirgizië

CBT Ski Race door CBT Arslanbob, een Kirgizische tak van toerisme voor de gemeenschap
Gear4guides is ontstaan tijdens het plannen en voorbereiden van een reis naar Kirgizië

Lokale berggidsen ondersteunen

Kirgizië wordt ook wel “het Zwitserland van Centraal-Azië” genoemd omdat 95% van het land bedekt is met adembenemende en ongerepte bergen van wereldklasse. Alle bergen zijn gemakkelijk bereikbaar via veel van de 3000 meter hoge bergpassen van het land. Met dit in gedachten en het feit dat Kirgizië een van de armste landen ter wereld is, was het voor ons duidelijk dat we de lokale berggidsen moesten steunen.

Hayat Tarikov, hoofd van CBT Arslanbob

We kwamen in contact met Hayat Tarikov, een lokale Kirgizische gids. Hayat leidt CBT Arslanbob, een van de 18 community-based tourism branches in Kirgizië. CBT, opgericht in Kochkor in 2000, is een organisatie die streeft naar een vorm van toerisme waarbij de lokale bevolking aanzienlijke controle heeft over de betrokkenheid, de ontwikkeling en het beheer van het toerisme en waarbij het merendeel van de voordelen binnen de gemeenschap blijft. Hayat is hoofd van CBT Arslanbob en Arslanbob is de enige CBT-vestiging in Kirgizië met een actief wintertoerismeprogramma. En zo vonden wij onze man.

Bekijk de CBT-website hier.

Hayat Tarikov

CBT skiwedstrijd

We besloten Hayat en CBT Arslanbob te bezoeken om skimateriaal te doneren. We waren ook erg enthousiast over de Kids Race, een jaarlijks evenement om kinderen bij het skiën te betrekken. Met een team van Faction Ski hebben we meegedaan aan de CBT Ski Race.

Gear4guides heeft als doel Hayat te steunen en te blijven steunen in zijn missie om kinderen te betrekken bij wintersport en om Arslanbob op de World Freeride Map te krijgen! De CBT Ski Race is een prachtig evenement en we hebben de onderstaande video gemaakt om je een beter beeld te geven van dit avontuur. Neem hier een kijkje.

Gear4Guides x Faction: Reis naar Kirgizië – CBT skirace

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *