fbpx

Cat Ski reizen

Onze cat ski reizen zijn uniek in zijn soort. We bieden waanzinnige avonturen aan in Kirgizië, Georgië, Kosovo en Noord-Macedonië. Je gaat een week lang raggen in de diepsneeuw. De Pistenbully vervoert je naar afgelegen berghellingen die bij jouw niveau passen. Op veel bestemmingen hebben we de beschikking over onze eigen Pistenbully. Hierop hebben we een cabine gezet waarmee 10-14 personen comfortabel worden vervoerd.

Met de Pistenbully kunnen we gemiddeld zo’n 4000-8000 hoogtemeters skiën (afhankelijk van het niveau en de sneeuwcondities). De cat zet ons af en rijd langzaam naar beneden om ons op te pikken. Dit doen we zo’n 6 uur per dag. Het terrein verschilt van steile rotshellingen tot mellow tree runs. Op alle bestemmingen kunnen we onder de boomgrens freeriden. Dus het zal slechts sporadisch voorkomen dat er ‘downdays’ zijn. In de avond kun je heerlijk bijkomen in één van onze guesthouses/lodges.

Cat skiën is een veilige sport, mits verantwoord beoefend. We werken samen met lokale gidsen die zijn opgeleid bij hun nationale Mountain Guide Association. Je kunt daarom veilige en unieke afdalingen verwachten. Het terrein op alle bestemmingen is gigantisch en biedt genoeg uitdaging voor een week cat skiën. Door ski toer uitrusting mee te nemen kunnen we kleine stukjes hiken om steilere hellingen te beklimmen.

We bieden standaard reizen aan van een week. Deze groepen hebben maximaal 12 deelnemers (en minimaal 5). Wil je met je eigen groep of een combinatie van cat ski en freeriden dan kun je direct contact met ons opnemen.