fbpx

Ontwerp Toeristisch Centrum Karakol, Kirgizië

Het vijfjarige jubileum in Kirgizië gaan we opluisteren met de bouw van een Toeristisch Centrum in Kirgizië. Middenin het centrum van de stad Karakol hebben we 2 jaar geleden een stuk grond gekocht. Met hulp vanuit Stichting Ryce Travel en met de verkoop van de lokale skiverhuur is Maksat Aitkulov erin geslaagd om dit gebouw te ontwerpen. We kunnen niet wachten tot de opening.

Zijkant toeristisch centrum Karakol
Zijkant Toeristisch Centrum Karakol, Kirgizië

Toeristisch Centrum
Het gebouw is voornamelijk bedoeld om toeristische activiteiten te bundelen. In Karakol komen steeds meer toeristen maar de voorzieningen in de stad laten te wensen over. De meeste (Westerse) toeristen gebruiken de stad als startpunt van sportieve activiteiten in de omringende bergen. Er zijn hike-trails, mountainbike tochten, jeep tours en paardrijtochten vanuit Karakol. Bijna niemand blijft voor langere tijd in de stad. Dit komt voornamelijk omdat er weinig plekjes zijn waar toeristen elkaar kunnen ontmoeten en ontspannen kunnen vertellen over elkaars belevenissen. Dat is de reden dat we een ontmoetingsplek willen bouwen.

Café, hostel, verhuur en ontmoetingsplek
Het gebouw zal meerdere functies krijgen. Op de begane grond zal een verhuur en een café komen. In de winter worden hier ski’s verhuurd en in de zomer tenten, slaapzakken en backpacks. Direct daarnaast is ruimte voor een ruim opgezet café met werkruimtes. Hier zal je onze fotograaf Ruslan vaak tegen het lijf lopen maar ook digital-nomads kunnen hier terecht. Op het dak maken we een enorm terras waar regelmatig activiteiten georganiseerd worden. Denk aan barbecues, movie nights en salsa avonden.

Naast het pand hebben we over een lengte van bijna 100 meter een groenstrook in beheer. Toeristen kunnen hier hun eigen tent opzetten maar we zullen zelf ook een aantal tenten opbouwen. Dit terrein zal het zogenaamde Ryce Hostel worden waarbij gasten gebruik kunnen maken van sanitair in het nieuwe pand. Het wordt een plek waar iedereen zich thuis voelt en waar de lokale bevolking zich kan mixen met toeristen. Bovendien kun je er terecht voor vragen en ervaringen over de verschillende tochten in de omgeving. Een nieuw multifunctioneel gebouw met veel gezelligheid.

Opening
Het streven is om in de zomer van 2019 volledig onze deuren te openen. Vanaf begin juli komen meerdere vrijwilligers helpen met de opstart. De constructie is heel eenvoudig maar enorm effectief. Van twee zeecontainers wordt een degelijk gebouw neergezet. De voorkant is heel toegankelijk met grote raampartijen en een vlonder. Op de eerste verdieping is een enorm dakterras met uitzicht op de Himalaya. We zullen hard moeten werken om een gezellige sfeer te creëren. Daarom zijn we blij dat een aantal vrijwilligers zich al hebben aangemeld.

Ryce Travel HUB ontwerp
Sfeerimpressie van het Toeristische Centrum in Karakol